Dans deg stram og glad

Skal vi danse-koreograf Maria Sandvik gir deg dansetips!

Publisert Oppdatert
Om du synes all trening blir kjedelig i lengden er det kanskje dans du bør prøve deg på? "Skal vi Danse" - koreograf Maria Sandvik synes iallefall at du bør hive deg på kurs!

Muskler og glede

- Når man danser bruker man alle musklene i kroppen, det er en god helhetstrening. I tillegg får man en indre styrke, coremuskler, som hjelper deg å få en god holdning, sier Sandvik til Kvinneguiden.

Og ikke nok med det, men man blir også glad og fornøyd av å danse!

- Jeg blir lykkelig av å danse, og treningen hjelper kroppen å skille ut lykkehormonene endorfiner som man blir i godt humør av. I tillegg er det moro å la seg rive med av både musikken og rytmene, mener Sandvik.

Og dersom du har kjempelyst å begynne å danse men er redd for å melde deg på kurs, har du lite å frykte. I følge koreografen handler dans om rundt 10 prosent talent og 90 prosent trening.

- Det er viktig å huske på at dans er et fag som man lærer seg. Derfor trenger man ikke å kunne danse eller være topptrent før man begynner på kurs.

- Passer alle

Koreografen sier også at det slettes ikke er for sent å begynne med dans selv om man er over 20 eller 30 år.

- Om man vil bli en habil selskapsdanser som behersker flere genre, så er det aldri for sent. Men man må huske på at ingen heller blir utlært uansett hvor god man er, sier Sandvik.

Hun forteller at det beste er å begynne på dansekurs istedenfor å prøve å lære seg dans på egenhånd da det er vanskelig å unngå feil når man danser alene.

- Men det er faktisk blitt en trend å få personlig veiledning og ta privattimer med en danselærer. Da blir det selvsagt dyrere, sier koreografen.

Sandvik er ikke i tvil om at dans passer for alle mennesker i alle aldre. For tiden er hun Tor Endresens partner i "Skal vi Danse" og hun synes han klarer seg godt.

- Han er fryktelig engasjert og har hatt en del store øyeblikk til nå, så vi får se hvordan det går utover programmet, sier hun.

Marias dansetips

  • Kom deg over sperren om at dans bare er for tenåringer eller talentfulle folk. Hiv deg ut på kurs!
  • Ha det gøy og kos deg!
  • La deg inspirere av musikken, hør på toner og rytme og hva musikken prøver å uttrykke.
  • Om du danser med partner, ikke krangle eller pirke på ham. Hygg deg med kjæresten om dere lærer dere å danse sammen og heller fokusere på din egen dans.danse320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning