Bli populær

Slik blir du kjent med nye folk uten å virke desperat!

Publisert Oppdatert
Alle vet at førsteinntrykk er viktig, og hvis det første inntrykket folk får av deg er at du er litt desperat, er dette naturlig nok ingen fordel. Så hvordan kan man unngå å virke for desperat i møte med nye mennesker, og hvordan skal man oppføre seg for å gi et godt førsteinntrykk?

Les også: Flere venner?

Les også: Lyst på en date?

Les også: Vinterdeppa?


1. Forstå hvordan du fremstår
Hvis du ikke føler deg helt vellykket i sosiale settinger, eller i møte med nye mennesker, kan det tenkes at du gjør eller sier ting ubevisst som oppfattes på en annen måte enn du ønsker. Ta en prat med venner, og spør hva de tenkte første gang de møtte deg. Kanskje virket du arrogant eller sjenert fordi du ikke snakket særlig mye? Kanskje virket du overdesperat fordi du snakket altfor mye? Eller sendte du ut merkelige vibber da du bare stod rett opp og ned med et smil uten å si noe?

2. Endre din oppførsel
Å bli satt i bås som "desperat" eller "rar" er ikke særlig stas eller positivt for selvbildet. Det er lett å gi blaffen, og bli aggressiv mot andre. "Hvis de ikke tar meg som jeg er, får det bare være¿". Men du er deg selv like mye om du endrer den første oppfatningen folk har av deg. Det betyr ikke at du må endre på klær eller utseende eller at du må endre hele oppførselen din, men at du gjør noen små endringer du fortsatt kan leve med.

3. Bli bedre på kommunikasjon
Ubehagelig stillhet kan raskt skape ekkel og dårlig stemning. Det samme kan intetsigende babbel om moren din, katten din eller hobbyen din. En person som er god på kommunikasjon finner heller ut hvilke samtaleemner man kanskje har til felles, og gjør dette intuitivt på en ikke påtrengende måte. For eksempel: "Hvorfor har du meldt deg opp til dette kurset?", "disse oppgavene er vanskelige synes jeg, hva synes du?". Det er viktig å smile, ha blikkontakt og gi uttrykk for at du synes vedkommende er interessant å prate med. Du finner fort ut om kjemien stemmer.

4. Respekter andres grenser
Dette sier kanskje seg selv, men en påminnelse skader ikke; stirring, intens blikkontakt uten å blunke, altfor personlige spørsmål, utlevering av deg selv, eller en invitasjon med hjem til folk du nettopp har møtt kan få deg til å virke skremmende, merkelig eller desperat.

5. Merk deg kroppsspråk
Hvis den du snakker med virker rastløs, ser på klokken eller mot utgangen er det liten tvil om at han eller hun egentlig ikke er så interessert i å snakke med deg, eller eventuelt har det travelt. Det tar litt tid å lære seg kroppsspråk, men straks du skjønner det vil du begynne å bruke det uten at du tenker over det selv. På denne måten fanger du lettere opp signaler, og kan stoppe deg selv før du rekker å bli sett på som desperat.

Kilde: Wikihow.com venn_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning