Bli gravid nå!

Lengter du etter kul på magen? Få tipsene her!

Publisert Oppdatert
Vi venter lenger og lenger med å få barn, og stadig flere opplever at det ikke var så lett å få til som man hadde trodd. Kanskje har du prøvd det meste og føler at alt håp er ute? Ta en titt nedenfor for gode tips.

Dropp hormonene

Selvsagt tenker du gjerne! Faktum er at det kan ta lang tid å få tilbake normal syklus dersom du har gått på p-pillen over lengre tid. Mange kvinner er fruktbare i løpet av første måned de slutter på pillen, men det kan også ta lang tid og dermed kan det være lurt å være tålmodig. Bruk av for eksempel p-sprøyte kan føre til at det går måneder og til og med år før man er tilbake til normalen.

B-vitamin

B-vitamin kan redusere risikoen for alvorlige fødselsfeil, og det kan være lurt å få i seg nok vitamin B gjennom mat, drikke eller tilskudd.

Dropp røyk og alkohol nå

Røyking minsker sjansene for å bli gravid og kan føre til for tidlig fødsel. Forskning viser at røyking påvirker fruktbarheten og minsker din partners sædkvalitet. I tillegg viser forskning at til og med passiv røyking påvirker sjansene dine til å bli gravid! Forskere anbefaler også at kvinner unngår alkohol når de forsøker å bli gravide.

Kutt koffein

For mye koffein kan redusere evnen til å absorbere jern. Unngå kaffe, te og cola eller bytt til koffeinfri for å øke sjansene dine til å bli gravid. Om du er avhengig kan du prøve å begrense kaffen til en kopp om dagen.

Kontroll på vekten

Både under- og overvekt kan forhindre at du blir gravid. Studier viser at kvinner med en BMI under 20 eller over 30 sliter mer med å bli gravid, så forsøk å holde BMI-en din mellom 20 og 30.

Riktig tidspunkt

Uansett hvor riktig du lever kan du bare bli gravid om du har sex når du har eggløsning. Det finnes pålitelige tester som kan beregne dette for deg og fortelle deg når du er sikker og når du kan bli gravid om du har sex.

Unngå depresjon

Kvinner som sliter med depresjon har dobbelt så stor sjanse for å oppleve problemer med å bli gravid enn kvinner som ikke lider av dette.

Kjøp noe sexy

Noen eksperter sier at dersom kvinner er opphisset mens de har sex, har spermen bedre sjanse for å befrukte egget. Andre eksperter sier at dette ikke spiller noen rolle. Men det vil definitivt ikke skade å sprite opp sexlivet, så gå til innkjøp av massasjeoljer og håndjern, eller andre ting som får deg opphisset...

Riktig stilling

Det sies at misjonærstillingen med mannen øverst kan hjelpe deg å bli gravid da spermen får bedre tilgang til egget. Denne stillingen tillater dypest penetrering, og det kan hjelpe om du har en pute under rumpa. Andre stillinger som kan hjelpe er bakfra eller fra siden.

Øk sjansene

Pass på så du ikke får infeksjoner nedentil, ikke bruk for sterk såpe, salve, tamponger med lukt og pass på at du er så sunn som du kan være nedentil. En gynekologtime kan også være lurt, så er du sikker på at alt er som et skal.

Til slutt

Det er ikke alltid lett å bli gravid, men husk at håpet ikke er ute! Det er få par som unnfanger første gangen de prøver, og andre prøver i årevis. Har dere prøvd i over 12 måneder uten hell, så kan det være lurt å søke hjelp hos lege.Kilde: babyhopes.comgr320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning