Bedre jobbhverdagen!

Ferien er over, og hverdagen går igjen sin vante gang. Slik trives du bedre på jobb!

Publisert Oppdatert
Med tanke på hvor mange timer av ditt liv du bruker på jobb er det rimelig viktig å trives. Selv om trøtte morgener, slitsom rushtrafikk, og travle arbeidsdager er kjipt, uavhengig av yrke, kan det være greit å sette seg ned å tenke over hva som gjør at du ofte gruer deg til å gå på jobb.
 • Mingling på jobben
 • Nytt år. Ny jobb?
 • Få bedre jobb og høyere lønn
 • Her er noen råd for å trives bedre på jobb:

  Lykke er et valg
  Det er få ting som ene og alene kan gjøre deg lykkelig, heller ikke en jobb. Lykke er et valg, og du finner den i alle fall ikke hos Nav¿

  Gøy med kollegene
  Hvis du ikke akkurat elsker jobben, kan du i det minste se frem til å ha det koselig sammen med kollegene dine. Liker du verken jobben eller kollegene dine, kan du spørre deg selv hvorfor du med vitende vilje holder på med noe som gjør deg deppa.

  Gjør ditt beste
Det er ikke snakk om å være den beste, men å gjøre så godt du kan. Noen ganger får du arbeidsoppgaver som ikke står i jobbeskrivelsen, som du ikke har gjort før. Ingen kan forvente annet enn at du løser oppgaven så bra som mulig, ut fra dine forutsetninger.

Vær glad for det du har
Husker du da du var på jobbintervju? Var du ikke spent? Villig til å gjøre nesten hva som helst for å få jobben? Overbevist om at dette var drømmejobben? Da må du huske på at ingen ting er perfekt. Ikke folk, og ikke jobber. Men i stedet for å fokusere på det negative, kan du endre tankegangen og se det positive. Har du eget kontor som du kan gjøre koselig? Er sjefen forståelsesfull? Kanskje får du bra bonuser til jul?

Bidra
Folk elsker mat, og spesielt gratis mat. Det er ikke uten grunn at mat serveres ved alle store hendelser i livet, som dåp, konfirmasjon, bryllup, bursdager og så videre. Og veien til en manns hjerte går gjennom magen¿ Dette kan kanskje gjelde for kollegene å? Ta derfor med noen godbiter på jobb innimellom; kjeks, sjokoladekake, donuts, og så videre. Du er da med på å bidra til et bedre jobbmiljø, og vil føle deg bedre når du ser kollegenes takknemlighet.

Tenk videre utvikling
Finn ut hvordan du kan lære mer og utvikle deg innad i bedriften. Kanskje finnes det muligheter for forfremmelse også?

Forny deg selv
Finnes det nye måter å gjøre ting på, noe du kan endre ved rutinene dine, eller gjøre for å bruke deg selv mer i jobben?

Revurder ditt valg
Livet er for kort til å gå rundt og mistrives. Hvis du til stadighet har en vond klump i magen bør du se nærmere på årsaken. Kan noe gjøres for å bedre arbeidshverdagen, eller er du kanskje på feil hylle? Hvis du svarer ja på sistnevnte, kan det være på tide å gjøre noe med det.

Kilder: throughtheillusion.com, ehow.com jobb_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning