Når søtsuget river som verst i kroppen, er det vanskelig å holde seg unna søte godbiter som kaker og annen snacks. Vi har derfor funnet 5 deilige oppskrifter hentet fra nettstedet Lavkarbo.no.

Les også: Slik holder du mat-forsettene!

Les også: Regn ut sukkerinnholdet

Les også: 5 om dagen?



Is smaksatt med sjokoladebiter, kaffesjokolade eller vanilje

Ingredienser:
  • 5 dl fløte
  • 0,75 dl vann
  • 125 g sukker (9 ss Splenda)
  • 1/4 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • Slik gjør du det:
    Pisk fløten nesten stiv, den skal ikke være helt fast, og sett den kaldt.

    Kok opp vann og sukker med en vaniljestang delt på langs. Frøene skrapes ut og ha både frø og stang i sukkelaken. Laken kokes i cirka 5 minutter til den blir litt seig.

    Hvitpisk eggeplommer og spe med den varme sukkerlaken. Pisk dette til eggedosisen er romtemperert.

    Bland kremen og eggedosisen forsiktig.

    Nå kan du smakstilsette som du vil. Sett røren i fryseren så fort som mulig.

    Black Magic sjokoladekake

    Ingredienser:
  • 250 g smør
  • 250 g kokesjokolade/mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)
  • 1 dl kaffe
  • 1 ts vaniljesukker (valgfritt)
  • 150 g Sukrin
  • 4 egg
  • Slik gjør du det:
    Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og Sukrin til eggedosis, og bland sammen med sjokoladen. Hell deigen i en liten, rund form med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time. Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.

    Avkjøl kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv, ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!

    Om ønskelige kan man legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør. Vil du ha en større kake, kan du doble porsjonen og steke kaken i en rund form som er 24-26 cm i diameter. Merk at du da må øke steketiden en god del, til ca 2 timer.

    Glutenfrie og lavkarbo pannekaker med cheddar


Ingredienser:
  • 25 g mandelmel
  • 1 ss Hi-Maize
  • 1 ss olje
  • 70 g cottage cheese
  • 2 egg
  • 2 ss lettmelk
  • Smør/olje til steking
  • Cheddarost, eller annen ost du liker
  • Slik gjør du det:
    Bland alle ingrediensene godt sammen, minus osten. La røren hvile 10 til 15 minutter.

    Ha i smør/olje i en stekepanne og stek røren. Stek på en side, legg cheddarost på halve, brett den over, og stek litt til - til osten har smeltet. Gjenta 4 ganger og du har et herlig pannekakemåltid. Server gjerne med en salat til.

    Tips:
    Mandelmel og Hi-Maize kjøpes i helsekostbutikker eller på nettet.

    Ostekrem med bringebær dessert

    Ingredienser:
  • 200 gram Philadelphia naturell
  • 200 gram Tyrkisk yoghurt
  • 1 lime
  • 3-4 ss Splenda
  • Noen dråper Vaniljeekstrakt
  • 6 ruter finhakket mørk sjokolade
  • Slik gjør du det:
    Bland alt sammen til en krem, tilsett limesaft. Server med bringebær!

    Peanøttkake

    Ingredienser:
  • 3 egg
  • 3 dl Søtningsmiddel (Splenda/Candelia)
  • 250 g peanøtter
  • 10 Ritz-kjeks eller tilsvarende
  • 90 g smør
  • 2 ts bakekakao
  • 80 g sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss kaffe
  • Slik gjør du det:
    Bunn
    Eggehvittene fra de tre eggene piskes i 10 minutt. Spar på eggeplommene. Tilsett så 3 dl søtningsmiddel, og pisk videre i 5 minutter.

    Knus 250g peanøtter. Det er godt om de er litt grove, putt dem i en liten frysepose, og hamre løs.

    Knus 10 ritz kjeks, og bland det hele sammen. Kle en rund bakeform med bakepapir og dytt det så det blir jevnt og flatt. Settes i midten av ovnen i 25 minutter.

    Fyll
    Tre eggeplommer blandes med tre spiseskjeer søtningsmiddel - pisk til eggedosis.

    Smelt smør, kokesjokolade, bakekakao og kaffe på svak varme. Bland forsiktig sammen.

    Pisk fløte, og legg kremen på kaken når den er kald, og hell forsiktig over sjokoladesausen.

    Kilde: Lavkarbo.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!