Det er ikke bare bare å hoppe til køys igjen etter at du har vært gravid. Men den gode nyheten er at mange kvinner kan oppleve at sexlivet faktisk blir bedre etter fødsel.

10 tips

For mange blir det derimot annerledes. Her får du noen tips til sex etter graviditet:

1. Ikke vær forhastet. Det er viktig å bruke god tid. Om dere har sex før du føler deg klar i kroppen og hodet, kan dette skade deg og deres forhold i lengden.

2. Dusj sammen, eller ta et godt bad. Husk at intimitet og sensualitet ikke trenger å involvere samleie.

3. Bruk prevensjon. Ikke ta noen sjanser selv om du nettopp har født dersom du ikke vil bli gravid.

4. Forsøk å planlegg litt alenetid sammen, til og med bare når dere skal kose litt. Når dere har fått en baby i huset, kan det hende at kjærestetiden forsvinner litt. Kos litt sammen selv før du føler deg klar for sex.

5. Det kan være lurt å bli kjent med hverandre litt på nytt. Kroppen din har gjerne endret seg en del, bli kjent med den og la kjæresten din også få ta mye på deg selv om du ikke føler deg hundre prosent vel. Han elsker deg for den du er.

6. Vær spontan! Det er ikke sikkert at det alltid passer med sex ved sengetid, og det er heller ikke sikkert at soverommet er riktig sted. Dere må gjerne krydre sexlivet opp med samleie på sofaen, på kjøkkenet, på badet, på vaskerommet..

7. Vær opphisset. Sørg for at du og din partner bruker nok tid til å komme dere i stemning slik at du føler deg fuktig nok til å fortsette. Om du behøver mer hjelp enn det kroppen din klarer å produsere, sørg for at dere har glidemiddel og vær forsiktig i begynnelsen.

8. Husk at det handler om kvalitet og ikke kvantitet. Dere behøver ikke ha sex hver kveld og heller ikke hver uke. Finn ut hva som passer dere og kjenn hvor deilig det føles når dere først har sex.

9. Det er viktig å snakke sammen. Kanskje bekymrer du deg for stingene dine, kanskje lurer du på hvordan partneren din har det etter å ha sett deg føde?

10. Du må aldri nøle med å si nei, og det kan også hende at partneren din trenger litt ekstra tid. Dere kan absolutt inngå kompromiss underveis. Kanskje dere foretrekker kyssing og kosing i begynnelsen fremfor samleie?

Kilde: About.com, Ivillage.com
Les hele saken
Les alt om:

Susanne Kaluza, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!