Maten som får deg til å huske

Glemsk? Da skal du spise mer av dette!

Sist oppdatert
Skulle du ønske at du hadde litt bedre hukommelse? Da kan denne maten være nødhjelp!

Godt for hukommelsen

Neste gang du er sulten, kan du prøve å lage til et skikkelig hjerne-måltid!
  • Grove kornprodukter og appelsinjuice
  • Begynn dagen din riktig med å spise grove kornprodukter i brød, knekkebrød eller frokostblanding og samtidig drikke et glass appelsinjuice ved siden av; begge deler er rike på folat som har vist seg å bidra til bedre hukommelse og som skal gjøre det lettere å ta opp informasjon. Du kan også få folat fra soyabønner, grønne erter, brokkoli og linser.
  • Blomkål og peanøtter
  • En ny studie gjort ved McLean Hospital, en avdeling ved Harvard Medical School, viser at blomkål og peanøtter kan gi oss mer mental energi siden begge deler inneholder stoffet choline.
  • Brokkoli, spirer og spinat
  • Når du kjøper salat i lunsjen, kan du gjerne inkludere disse grønnsakene. En undersøkelse ved Harvard Medical School gjennomført på 13 000 kvinner, viste at deltakerne som spiste mest grønne bladgrønnsaker, husket best. Jo mer grønt du spiser, jo bedre er det!
  • Bær, druer og plommer
  • Bær er noe av det sunneste du kan spise. Bær inneholder stoffet anthocyanin som hjelper mennesker å reversere aldersrelatert hukommelsestap og til å beskytte mot nedbrytning av hjerneceller. Blåbær, røde epler og mørke druer er supersunne mattyper som inneholder mye hukommelses-gull!
  • Laks og sardiner
  • Flere studier avslører de gode effektene omega-3 fettsyrer har for hukommelsen, og det er enkelte fisketyper som inneholder mer av dette enn andre. Laks, makrell, sardin og sild er gode eksempler. Spiser du disse fisketypene minst en gang i uken, vil du holde tankesett og hukommelse ungt og frisk! Liker du ikke fisk, bør du få i deg tran for å få i deg nok omega-3.

Denne saken ble første gang publisert 04/08 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også