Selv om du er naturlig slank er det naturlig å legge på seg under svangerskapet, og ofte er det ikke bare rundt magen man blir større. Det er derimot ikke alltid like lett å ta av de ekstra kiloene etter at man har født, men det er mulig.

Forebygg under svangerskapet

Kvinneguidens treningsekspert Line Marion Nielsen Kjøniksen har flere gode råd for nybakte mammaer som ønsker å komme i form så snart som mulig. Her får du tipsene hennes;

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trening fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

- Under graviditet kan man selv være med på å begrense omfanget av vektøkningen og samtidig holde seg i god fysisk form. Alle gravide anbefales å trene, så sant man ikke har smerter eller komplikasjoner under svangerskapet, sier Line Marion.

Hun forteller at fysisk aktivitet er en vesentlig faktor for å holde vekten nede, særlig i en periode mange unner seg "noe godt".

- Har du trent før kan du fint fortsette med dette, men med noe lavere intensitet enn tidligere. Har du ikke trent før graviditeten, kan du fint begynne med litt forsiktig trening under svangerskapet. Noen bruker også graviditeten som en "unnskyldning" for å kose seg ekstra samt å være inaktive. Da kommer det fort unødvendige kilo i tillegg til normal vektøkning under svangerskapet. Hvem har vel ikke hørt: "Jeg må spise for to..." Spis som normalt og vær i bevegelse er mitt beste tips, sier treningseksperten.

Bekymret for slapp mage?

Om du bekymrer deg for den slappe magen etter svangerskapet mener Line Marion at det er viktig å være tålmodig.

- Ting tar tid, men en god start er å begynne med treningen så fort du kan etter de første seks ukene. Enkle mageøvelser som å stå på alle fire og trekke magen inn er flott å begynne med. Skulle du kjenne at du er i form til å begynne tidligere enn seks uker etter fødsel, er dette en øvelse som er skånsom og effektiv, råder treningseksperten.

- Vær så mye i bevegelse som mulig, gå turer, bli med på saltimer. Mange sentre kjører også egne "Mor & Barn"- timer med styrketrening tilrettelagt for gravide eller kvinner som nettopp har født. En flott mulighet til å komme skikkelig i gang med treningen igjen, samtidig som man kan ta med den lille!
Les hele saken
Les alt om:

Susanne Kaluza, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!