Baileys med sjokolade, kaffe og kanel
  • 4 cl Baileys
  • Mørk sjokolade
  • Melk
  • Kaffe
  • Kaneldryss
  • 1. Ha to biter mørk sjokolade i bunnen av et glass, hell kaffen over og rør til sjokoladen smelter.
    2. Varm melken til den skummer, ha i melken og deretter Baileys.
    3. Dryss kanel på topp

    Varm sjokolade med marshmallows
  • 2,5 dl helmelk
  • 3 ss sjokoladesaus , eller 1/4 plate kokesjokolade
  • 5 stk. marshmallows
  • 1. La sjokolade og melk varmes opp samtidig til sjokoladen har smeltet. Rør litt i drikken.
    2.Legg 2-3 marshmallows i bunnen av et glass eller krus før du heller den varme sjokoladen over.
    3. Pynt med resten av marshmallowsene.

    Honning kryddermelk
  • 2,5 dl helmelk
  • 1 ss honning
  • 0,5 ts kanel , malt
    1. Varm melk og honning i en kjele. Ha i kanel og rør rundt.
    2. Drikken er ferdig når alt er oppløst.
    3. Server rykende varm med pynt av appelsinstrimler på.

    Rudesheimer Kaffe

    Til hver kopp:
  • 4 stk. sukkerbiter
  • 0,5 dl konjakk
  • 1,5 dl sterk kaffe

  • 1. Legg 4 sukkerbiter i hver kopp. Varm opp konjakken til den ryker. Har du ikke denne spesielle konjakken, kan du bruke en annen.
    2. Sett en sølvskje i koppen og hell den varme konjakken over sukkerbitene.
    3. Tenn en fyrstikk og sett fyr på sukkerbitene. Løft opp skjeen som da vil ha flammende konjakk med seg over i neste kopp med varm konjakk. Slik fortsetter du å sette flamme på alle koppene. Vær forsiktig med ilden!
    4. Når alle koppene er "i brann" helles varm kaffe over slik at flammene slukkes.
    Ved servering:
  • 3 ss vispet kremfløte
  • Dryss 2 ts revet kokesjokolade Legg vispet krem på hver kopp og dryss over revet kokesjokolade. En krydret kake f. eks Kulturkake med krydder smaker godt til.

    Sjokolademelk med koriander
  • 1 dl helmelk
  • 1 ts koriander , malt
  • 2 ss sjokoladesaus
  • 2 ts kokesjokolade , revet

  • 1. Hell sjokoladesausen langs innsiden av glasset. Varm opp melken, tilsett koriander og hell kryddermelken i glasset.
    2. Pynt med dryss av revet sjokolade.

    Kaffe Løiten

  • 2 dl varm kaffe
  • 0,5 ts brunt sukker
  • 4 cl akevitt

  • 1. Rør sukkeret ut i den varme kaffen. Tilsett akevitt.
    2. Server straks med krem og sukker på toppen.

    Kilde: Tine.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!