Hvis du føler at det går tregt med forbrenningen din, kan du begynne å trene før frokost.

Trening om morgen

- Når det gjelder fettforbrenning er det best å trene før frokost. Glykogenlagrene er ikke blitt fylt på i løpet av natten og kroppen vil derfor ta mer av andre reserver som fett, forklarer Line Marion til Kvinneguiden.

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trening fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!

Om du ønsker å få mer definerte muskler og bedret styrke og utholdenhet, er det derimot best å spise godt og fylle opp glykogenlagrene med karbohydrat først.

- Det er en betingelse for god prestasjon at glykogenlagrene er fylt godt opp, sier Line Marion.

God frokost

Er du blant de heldige som liker å trene både morgen og kveld om hverandre, skal du vite at det er spesielle treningsformer som passer best morgen og kveld;

- Om du har ønske om fettforbrenning er det best å kjøre kondisjonsaktiviteter om morgenen før frokost. Ellers er det helt klart best med påfyll av mat en-tre timer før treningsøkten med tanke på fremgang og resultater, sier treningseksperten.

Om du helst vil trene om morgen og likevel vil spise frokost, kan det samtidig være ubehagelig å trene rett etter måltidet. Da finnes det gode alternativer til fulle måltider;

Her er Line Marions tips:
  • Drikke med karbohydrat, som sportsdrikke.
  • Lett mat som frukt og kesam/yoghurt
  • Proteinbarer og protein/karbohydrat tilskudd.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!