I Norge er det dessverre slik at den sunne maten som frukt, grønnsaker og renskåret kjøtt og fisk er dyrere enn mindre sunn mat. Kvinneguidens kostholdsekspert Camilla Andersen ønsker en slutt på dette;

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har inngått et samarbeid med ernæringsfysiologen Camilla Andersen.

Camilla er cand.scient i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo, og driver i dag nettstedet Somebody.no, der hun tilbyr hjelp til varig livsstilsendring og vektnedgang.

- Jeg synes det er trist og kan ikke skjønne hvorfor vi må ha det sånn, sier hun.

Tips til studenter

Ernæringsfysiologen har flere gode tips til hvordan du kan starte høsten med å spise sunt og samtidig spare penger:

  • Finn en kompis med bil, pakk dere sammen og dra til Sverige og kjøp billig kylling!
  • Samtidig hender det faktisk at kylling er på tilbud i Norge også! Er det noen matvarer på tilbud med lang holdbarhet kan du kjøpe flere, eventuelt kan det meste fryses. Jo magrere kjøttet er, jo lengre holder det i fryseren.
  • På SmartClub er det 40 prosent avslag på frukt og grønnsaker hver torsdag, fredag og lørdag, og ICA har jevnlig "superuker" der de har 40% tilbud på forskjellige matvarer.
  • Det er momskutt på frukt og grønnsaker hos Kiwi.
  • Ikke si nei til reklame i postkassen. Følg med på tilbudene fra de ulike matvarebutikkene og dra til de du har tilgang på og kjøp når de har 10 kroners tilbud og lignende.
  • Bønner og linser er gode og billige matvarer, som kan varieres i det uendelige.

    Tips til barnefamilier

  • Utnytt tilbudene du får i posten fra matvarekjedene (10 kroners-tilbud, 40 prosent på frukt og grønnsaker, momskutt på frukt og grønt).
  • Se på det å handle som gratis trim, så bli det ikke så negativt å måtte dra i flere butikker for å sanke gode tilbud.
  • Heng deg på en av bleieavtalene hvis dere har bleiebarn - da sparer du penger som du heller kan bruke på sunn mat.
  • Bruk færre penger på sjokolade, is, kaker, brus, kjeks og kakeblandinger - så får du også mer penger å bruke på sunn mat.
  • Kjøp større pakker hvis det er mat som holder lenge. Det blir billigere i lengden.
  • Legg press på produsenter, matvarekjeder og politikere om at sunn mat bør koste mindre. Spesielt kylling og fisk. Det er en skandale at 400 gram torsk koster 50 kroner!



Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!