Kjersti Karoline Danielsen er med i ekspertpanelet på treningsmagasinet.no. Hun har mastergrad i fysisk aktivitet og helse fra Norges Idrettshøgskole, og er i idrettsinstruktør/høyskolelektor på Krigsskolen. Nedenfor presenterer hun et styrkeprogram hun pleier å kjøre med sine elever.

Ute og inne

Dette styrkeprogrammet omfatter ikke bruk av treningsapparater. Det eneste du trenger av utstyr til disse øvelsene er: En matte/strandmadrass, en step/stol/benk og noen vekter/flasker. Du kan enkelt gjennomføre disse øvelsene i gymsal, i stua eller på plenen. Du skal svette godt og det skal føles tøft.

- Et treningsprogram bør innholde øvelser for alle de store muskelgruppene (mage, rygg, armer, bein), da dette gir en god basisstyrke for videre trening/aktivitet, og ikke minst for hverdagen. For barn og unge i vekst og utvikling bør man heller trene styrke med egen kroppsvekt som motstand og flere repetisjoner, framfor vekter, ytre motstand og tung belastning.

Ved trening uten apparater er det fint å kjøre utholdende styrke, dvs. liten belastning, mange repetisjoner/lang varighet og korte pauser, eks ca 1 minutter arbeidstid og kun 20 sekunder pause, sier Danielsen.

Variert trening

- Du bør bygge opp treningsprogrammet med god generell oppvarming først. Minimum ti minutter løp eller rask gange, sykkel, step, roing eller liknende, hvor du øker intensiteten gradvis de siste to minuttene. Dersom man trener tre/fire dager i uken kan det være lurt å ha noen økter med styrke og noen med utholdenhet i uken, eventuelt kombiøkter.

Se hele styrkeprogrammet her!Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!