De siste årene har brødmat blitt sett på som en stor synder i kostholdet på grunn av lavkarbo-trenden. Men, Kvinneguidens treningsekspert, Personlig Trener og Livsstilscoach Line Marion Nielsen Kjøniksen har oppskriften på fitnessbrødet du kan spise med god samvittighet!

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, livsstilscoach/motivator og driver nettstedet Gympartner.no.

I hele brødet er det cirka 2000 kalorier, cirka 100 gram protein, 135 gram fett og 110 gram karbohydrat. Fettet i brødet er stort sett sunne fettsyrer fra alle frøene og oljen.

Uten mel og gjær

- Jeg har laget min egen vri på en oppskrift på proteinbrød som jeg opprinnelig fikk av en kollega. I denne oppskriften har jeg byttet ut all kruskakli med havrekli, jeg synes det gir en mye bedre smak og et saftigere brød, forteller treningseksperten.

Brødet er høyt på sunne fettsyrer og relativt høyt på protein, i tillegg til mye fiber. Line Marion forteller at alt dette metter godt og gir en god og balansert mage og kropp.

Les også: Lag frokost om kvelden

Les også: Nordisk mattrend

Les også: Minus 5 kilo for sommeren



- Til forskjell fra de aller fleste andre brød inneholder dette hverken mel eller gjær som gir mange oppblåst mage og ubehag, samt at det ikke metter like mye. Dette brødet er en fiberbombe, sier Line Marion.

Velger du magre, proteinrike påleggstyper som makrell i tomat, kalkunskinke og ost, og plusser på med grønnsaker som salat, cherrytomater og paprika, har du et balansert, sunt og næringsrikt måltid.

- Og et par nystekte brødskiver med brunost til helgefrokosten er sunn nytelse, sier treningseksperten.

Line Marions havrebrød


  • 4 egg som piskes lett
Bland i:
  • 1/2 boks skyr naturell
  • 3 ss olje
  • 1 1/2 ss bakepulver
  • 50gr. solsikkekjerner
  • 50gr. sesamfrø
  • 180gr. havrekli
  • 30gr. linfrø
  • litt salt
  • Stekes i brødform med bakepapir på 180 grader i ca. 45 minutter. OBS! Må oppbevares i kjøleskap.

Les mer på Line Marions blogg.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!