Rachel Foux har spesialisert seg på sex for gravide kvinner og ferske mødre. Hun jobber til daglig som rådgiver for kvinner og par både i Storbritannia og i Oslo og står blant annet bak terapisiden Householdcompanion.com.

Tørrhet av amming

De fleste par ønsker å komme tilbake til sitt normale sexliv så fort som mulig etter fødsel. Dette er som oftest lettere sagt enn gjort. Rachel Foux sier til Kvinneguiden at de største utfordringene som møter par etter at kvinnen har født er sårhet etter fødsel, tørrhet i underlivet grunnet amming, brystmelklekkasje og mangel på energi og lyst.

- Det er svært varierende når man kjenner at man har lyst på sex igjen etter fødsel. For noen par kan det skje dagen etter, for andre kan det skje ett år senere. Alt avhenger av fødselsopplevelsen og hvor lang tid man bruker på å lege sår. Om kvinnen opplever fødselsdepresjon eller om babyen lider av kolikk, kan dette forhindre sexlysten, sier Foux til Kvinneguiden.

Rachel Foux gir deg tips

  • Gjør knipeøvelser med skjeden for å stramme opp igjen underlivet. Knip og slipp 100 ganger hver dag, begynn med tre ganger 20 og fortsett derifra.

  • Svømming er den beste treningen etter at du har født da kroppen slipper å slite med den ekstra vekten.

  • Pass på at du føler deg klar for sex og ikke tvinger deg selv til dette fordi du føler deg presset. Du må være fullstendig leget i underlivet og du skal ikke kjenne noe smerte mens dere har sex.

  • Ikke stress, bruk god tid og vit at sex kan føles annerledes i begynnelsen, men at det vil komme seg etterhvert.

  • Begynn sakte med stearinlys og musikk, et langt forspill med massasje, kosing og stimulering på diverse erogene soner. Både du og kjæresten din må være sørge for at du er våt nok før han kan penetrere deg.

  • Det kan være lurt å bruke glidemiddel en stund.

  • Del et boblebad sammen mens dere forteller hverandre hva dere føler, boblene vil også skjule litt av det eventuelle overflødige fettet på kroppen din.

  • Skaff dere en barnevakt eller prioritere sex sammen mens babyen sover. Sex er ofte det siste nybakte mødre vil om kvelden, så dette bør dere planlegge til dagtid.Les hele saken
Les alt om:

Susanne Kaluza, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!