Drikk kaffe!
Kaffe holder deg ung, frisk og konsentrert.
Dersom du vil leve et friskt og langt liv, skal du inkludere kaffen i ditt daglige kosthold. Det forteller Norsk Kaffenformasjon i sitt informasjonshefte "Kaffe & Helse, myter og fakta".
Sunnere enn grønn te?
Forskere har identifisert fire ganger så mye antioksidanter i kaffe enn grønn te. Antioksidanter kan redusere nivået av de ødeleggende frie radikalene i kroppen og dermed virke beskyttende mot kreft og hjertesykdommer.
Og ikke bare mener forskere at kaffe holder deg ung med antioksidanter, den svarte drikken fungerer som rene mirakelgjøreren!
Sunnere enn grønn te?
Forskere har identifisert fire ganger så mye antioksidanter i kaffe enn grønn te. Antioksidanter kan redusere nivået av de ødeleggende frie radikalene i kroppen og dermed virke beskyttende mot kreft og hjertesykdommer.
Og ikke bare mener forskere at kaffe holder deg ung med antioksidanter, den svarte drikken fungerer som rene mirakelgjøreren!
- Reduserer diabetes
Type 2 (aldersdiabetes) er et økende verdensproblem og forskning viser at kaffe kan redusere risikoen for denne sykdommen.
- Leverfunksjon
Norske studier har vist at kaffedrikking har en gunstig effekt på leverfunksjonen. Tre kopper om dagen halverer risikoen for å få skrumplever.
- Nyre - og gallesten
Kaffedrikking har vist seg å forebygge dannnelsen av nyrestein. Det er også påvist at 4 - 5 kopper kaffe om dagen nesten halverer risikoen for å utvikle gallestein. Årsaken til redusert risiko ligger i koffeinet.
- Økt konsentrasjon og utholdenhet
Forskning viser at kaffe skjerper vår oppmerksomhet og konsentrasjon. Kaffen hjelper deg å tenke klarere og styrker hukommelsen. Studier har også vist at det å drikke kaffe foran en krevende fysisk prøve, hjelper folk å holde ut lengre.
- Større forbrenning
Forskning viser at kaffe øker forbrenningen i kroppen.
- Reduserer astma
Koffein har lenge vært kjent som et hjelpemiddel for astmatikere. Mange pasienter opplever at et jevnt, moderat kaffeforbruk hjelper til å redusere anfallene.
Kilde: Norsk Kaffeinformasjon
Denne saken ble første gang publisert 03/06 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.