Selv om du følger et lavkarbokosthold trenger du ikke å sitte med vann i munnen mens de andre koser seg med kaker. Det er mange lavkarbo-bakebøker som er kommet på markedet den siste tiden.

Enkel sjokoladekake

Oppskriften er hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis blogg Fristende lavkarbo. Hun har også gitt ut bok med samme navn.

Les også: Så farlig er fett og sukker

Les også: Mat fra bunnen av

Les også: Derfor får du søtsug


Ingredienser
  • 5 mellomstore egg
  • 6 ss sukrin
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk
  • 5 ss kakao
  • 4 ss mandelmel
  • 2 ss kokosmel
  • 50 gram smeltet smør

  • Slik gjør du

    Pisk egg og sukrin godt sammen. Bland sammen det tørre, og hell det inn i eggedosisen. Rør til slutt inn smeltet smør. Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.

    Glasur
  • 1,5 kremfløte
  • 50 gram mørk sjokolade (helst over 70%)

  • Slik gjør du

    Smelt sjokoladen. Pisk fløten til myk krem, og bland inn den smeltede sjokoladen. Pynt kaken slik du vil, og dermed har du ditt ferdige produkt.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!