Kake med god samvittighet
Prøv en nydelig kake uten sukker.
Selv om du følger et lavkarbokosthold trenger du ikke å sitte med vann i munnen mens de andre koser seg med kaker. Det er mange lavkarbo-bakebøker som er kommet på markedet den siste tiden.
Enkel sjokoladekake
Oppskriften er hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis blogg Fristende lavkarbo. Hun har også gitt ut bok med samme navn.
Ingredienser
Enkel sjokoladekake
Oppskriften er hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis blogg Fristende lavkarbo. Hun har også gitt ut bok med samme navn.
Les også: Så farlig er fett og sukker
Les også: Mat fra bunnen av
Les også: Derfor får du søtsug
Ingredienser
- 5 mellomstore egg
- 6 ss sukrin
- 2 ts bakepulver
- 1 ss fiberhusk
- 5 ss kakao
- 4 ss mandelmel
- 2 ss kokosmel
- 50 gram smeltet smør
-
Slik gjør du
Pisk egg og sukrin godt sammen. Bland sammen det tørre, og hell det inn i eggedosisen. Rør til slutt inn smeltet smør. Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.
Glasur
- 1,5 kremfløte
- 50 gram mørk sjokolade (helst over 70%)
-
Slik gjør du
Smelt sjokoladen. Pisk fløten til myk krem, og bland inn den smeltede sjokoladen. Pynt kaken slik du vil, og dermed har du ditt ferdige produkt.
Denne saken ble første gang publisert 09/01 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.