Alt i ett - trening!

Løp i oppoverbakke og tren hele kroppen på èn gang. Få tipsene her!

Publisert Oppdatert
Her er tipsene fra Treningsmagasinet.no!

Intensiv trening som intervaller gir best effekt uten å la intensiteten gå på bekostning av varigheten. Du kan for eksempel trene 25-30 minutter med hard trening per økt.

Løping i motbakke

Les hele artikkelen i Treningsmagasinet.no!

Legg inn en økt annenhver uke hvor du løper intervall i motbakke. Denne økten skal være en erstatning for en av de "vanlige" intervalløktene dine.

  • Intervall i motbakke gjøres egentlig akkurat på samme måten som på flatt underlag. Kjør øktene med en intensitet på 85-90 prosent av maks og en varighet på minst 20-30 minutter (eks 6 x 4min).
  • Alle pauser skal være korte slik at du ikke har tid til å "gå ned igjen". Innenfor de begrensningene kan du variere så mye du klarer.
  • Hvis du bare har en liten bakke som "tvinger" deg til å måtte starte fra bunnen igjen på hvert drag, kan du med fordel jogge hurtig tilbake og gjerne "trøkke" litt ekstra på oppover de siste dragene.
  • Eksempel på en økt er 10 ganger opp Slottsbakken i Oslo med hurtig jogg ned i pausen. Progressiv intensitet opp til noe over 90 % av maks på slutten.
  • Andre plasser det er fint å trene bakke i Oslo er i selve Tryvann opp- løypen, fra Midtstuen til Tryvann, eller fra Storo/Kjelsås til Grefsentoppen.
  • Tredemølle er også et godt alternativ, og fordelen er da at du slipper å returnere til utgangspunktet etter intervallene. Bruk en stigning på 5-10 prosent.
  • Ikke "sprett" opp bakken, men konsentrer deg heller om å få et godt skyv fra hælen slik at du kjenner at hamstring og rumpemusklene gjør jobben.

    Les mer på Treningsmagasinet.no!

lpe320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning