Alt i ett - trening!

Løp i oppoverbakke og tren hele kroppen på èn gang. Få tipsene her!

Publisert Oppdatert
Her er tipsene fra Treningsmagasinet.no!

Intensiv trening som intervaller gir best effekt uten å la intensiteten gå på bekostning av varigheten. Du kan for eksempel trene 25-30 minutter med hard trening per økt.

Løping i motbakke

Les hele artikkelen i Treningsmagasinet.no!

Legg inn en økt annenhver uke hvor du løper intervall i motbakke. Denne økten skal være en erstatning for en av de "vanlige" intervalløktene dine.

  • Intervall i motbakke gjøres egentlig akkurat på samme måten som på flatt underlag. Kjør øktene med en intensitet på 85-90 prosent av maks og en varighet på minst 20-30 minutter (eks 6 x 4min).
  • Alle pauser skal være korte slik at du ikke har tid til å "gå ned igjen". Innenfor de begrensningene kan du variere så mye du klarer.
  • Hvis du bare har en liten bakke som "tvinger" deg til å måtte starte fra bunnen igjen på hvert drag, kan du med fordel jogge hurtig tilbake og gjerne "trøkke" litt ekstra på oppover de siste dragene.
  • Eksempel på en økt er 10 ganger opp Slottsbakken i Oslo med hurtig jogg ned i pausen. Progressiv intensitet opp til noe over 90 % av maks på slutten.
  • Andre plasser det er fint å trene bakke i Oslo er i selve Tryvann opp- løypen, fra Midtstuen til Tryvann, eller fra Storo/Kjelsås til Grefsentoppen.
  • Tredemølle er også et godt alternativ, og fordelen er da at du slipper å returnere til utgangspunktet etter intervallene. Bruk en stigning på 5-10 prosent.
  • Ikke "sprett" opp bakken, men konsentrer deg heller om å få et godt skyv fra hælen slik at du kjenner at hamstring og rumpemusklene gjør jobben.

    Les mer på Treningsmagasinet.no!

lpe320

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag