8 helsetips

Et sunt liv er ganske enkelt lett - på flere måter!

Publisert Oppdatert
Det er ikke bare om høsten og vinteren man kan føle seg trett og nedfor, med våren kan både dagslys og væromstilling faktisk gjøre oss mer trette og slitne som igjen kan føre til dårlig humør.

Derfor er det viktig med en sunn og fin livsstil året rundt, og selv om man kan bli tullerusk av alle helserådene som florerer, er det faktisk ganske enkelt å holde seg sunn, dersom du legger deg i selen.

Ikke røyk

Røyken kan kanskje hjelpe deg ned i vekt, men det er definitivt ikke positivt å røyke. Sigarettene kan føre til kreft i tillegg til rynker og tørr hud, dårlig kondis og lungekapasitet. Har du ikke stumpet røyken før er det definitivt på tide nå!

Spis variert

De fleste leger og kostholdseksperter vil si at å ha en variert kost med det du liker av mat er det beste du kan gjøre for deg selv. Istedenfor å spise vitaminpiller, holder det med en balansert kost med masse grønnsaker, frukt, fiber og vann!

Slapp av i 20 minutter hver dag

Om du tar deg en stille stund for deg selv hver dag vil du etterhvert få en ny kontroll over din fysiske og mentale helse. Blodtrykket synker, og stressnivået daler. Du vil garantert bli mer lykkelig og få mer energi.

Tanntråd hver dag

Altfor få mennesker bruker tanntråd for å forebygge sykdommer og betennelser som kan utvikle seg til mye mer enn bare tannråte. Det er enkelt og tar ikke lang tid!

Drikk te og kaffe

Prøv å drikke te for å beskytte kroppen din mot frie radikaler. Te er en rik kilde til antioksidanter som beskytter mot flere krefttyper og andre sykdommer. Marit Lynes ved Norsk Kaffeinformasjon forteller at det også like mange antioksidanter, i enkelte tilfeller flere, i kaffe enn i te, til og med grønn te.

- Kaffe representerer over 60 prosent av antioksidantene i det norske kostholdet, sier hun.

Vær aktiv

Trening brenner ikke bare kalorier, men øker også forbrenningen og kan holde den gående i flere timer etter en trening. Du behøver ikke bruke timesvis på tredemøllen eller sykkelen, ekstra bevegelse i hverdagen er ofte alt som trengs. Gå i trapper i stedet for å ta heisen, ta sykkelen til butikken, eller ta venninnepraten mens dere går en tur.

Mer søvn

Søvnmangel forandrer hormonnivået og senker forbrenningen. Studier viser at dyp søvn øker forbrenningen og brenner kalorier. Dessuten styrker søvnen konsentrasjonen og immunforsvaret.

Spis proteiner

Proteiner stimulerer hjernens konsentrasjonssenter. Spis kylling eller tunfisk til lunsj, og hold deg til grove kornprodukter istedenfor lyse. Sukker har negativ effekt på kroppen på flere måter, en av dem er at du eldes raskere fordi kroppens bindevev blir slappere av hvitt sukker.Kilde: Healthybiz2000.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning