Gjør et reisekupp nå!

Reiseoperatørene tipser deg om hvordan du kan spare penger på neste reise!

Publisert Oppdatert
Reiseoperatørene er forberedt på at 2009 vil bli et tøffere år for dem på grunn av finanskrisen, og dermed kan du gjøre gode reisekupp både før og etter jul!

Billige pakkereiser

Informasjonssjef hos Startour, Lena Petersson, anbefaler deg å bestille pakkereise;

- Det som fort kan bli dyrt for deg er byturer til Roma, New York eller København da det koster å handle, spise ute og kose seg. Du vil derimot kunne gjøre kupp dersom du bestiller pakkereiser til varmere strøk med fly og hotell inkludert i prisen, sier Petersson til Kvinneguiden.

Vil du på juleshopping, mener Petersson likevel at du kan spare penger på å ta deg en ukestur til for eksempel Florida; fly og hotell koster 3995 kroner og her er merkevarer billigere enn i Norge.

Hun forteller at reiselystne kan få opp til 70-80 prosent rabatt på å kjøpe pakkereiser for tiden, noe hun mener vi ikke vil se igjen på en lang stund. Hun forteller at reiseselskapene selger eksotiske godbiter med tap for øyeblikket, og at dette gagner kundene. Petersson nevner noen eksempler på billige reisepakker fra Oslo akkurat nå:
 • I oktober, 2 uker til den Dominikanske Republikk; 4595 kr.
 • I oktober, 2 uker til Egypt; 2540 kr.
 • I oktober, 2 uker til Venezuela; 5995 kr.
 • I november, 1 uke til Thailand; 5495 kr.
 • I november, 2 uker til Maldivene; 12968 kr.

 • Dersom du skal kvalitetssikre sommerferien for neste år, mener Petersson at du bør bestille reisen allerede nå;

  - Bestiller du sommerferien nå, får du høyest kvalitet på reisen. Du kan spare mye penger på å legge sommerferien til Tyrkia, til Fort Lauderdale i Florida, eller Thailand, sier Petersson.

  "Gratis" reise

  Markedsansvarlig hos Ving, Gunnar Grosvold, forteller til Kvinneguiden at reiseselskapet ikke har merket noen særlig til finanskrisen i forhold til bestillinger av reiser.

  - Det har roet seg og vi er tilbake til normalen for årstiden, sier Grosvold.

Dersom du er ute etter reisekupp akkurat nå, lønner det seg å dra et sted som hvor euroen ikke benyttes;

Kom i form til sommerferien - web-TV her!- Nå som euroen har blitt dyrere blir Egypt, Gambia og Brasil fine alternativer. De to siste har også det til felles at de har vinterens klart beste klima. Langt mer værsikkert enn andre steder som er populære om vinteren, tipser Grosvold.

Dersom du vil gjøre et skikkelig kupp er det reiser tidlig i desember du bør fokusere på.

- Det samme gjelder to uker rett etter sommerferien. Det vil si rundt 15. august, sier Grosvold.

Sommerferiesalget er i følge markedsansvarlig godt i gang hos Ving. Dersom du skal spare penger på reise mener han at du enten bør bestille nå og sikre deg det stedet eller bostedet du vil ha, eller vente til rett før du skal dra.

- På onsdag legger vi ut hele sommerprogrammet vårt. Til nå har vi kun solgt de aller mest etterspurte hotellene og reisemålene. Skal man vente for å spare penger må man vente til et par uker før avreise for å kjøpe en eventuell tilbudsreise, sier Grosvold.

Grosvolds sparetips for sommerferien:

 • Reis i mai, før ferien, eller august-september når sommerferien er over
 • Velg en ukedag som avreisedag fremfor helgen. Det blir alltid billigere.
 • Kjøp reisen på nettet.

Maldivene-320 strand-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning