Forumoppgradering 10. juli

Diskusjonsforumet skal oppgraderes, se hvilke endringer dette vil føre til for deg.

Screenshot av den nye forumversjonen.

Screenshot av den nye forumversjonen.

Publisert Oppdatert

Diskusjonsforumet skal 10. juli 2012 oppgraderes. Dette fører til en del endringer, både visuelt og funksjonalitetsmessig.

Det er en god stund siden vi oppgraderte forrige gang. I dag bruker vi versjon 3.1.4, og vi gjør et stort steg når vi nå skal oppgradere til versjon 3.3.3. Den nye versjonen inneholder en god del ny funksjonalitet, og samtidig vil noe funksjonalitet som vi har per i dag forsvinne.

For eksempel kan nevnes:

  • Ikke lenger egne preferanser for antall innlegg/tråder per side
  • Profilbilder forsvinner (Avatarer og profilbilder slås sammen)
  • Lineær+ og trådet visning forsvinner for godt
  • Notatboksen fjernes
  • Undertittel fases ut, eksisterende undertitler fortsetter å være synlige, men muligheten blir fjernet ved opprettelse av nye tråder

Kvinneguiden-utseendet er laget på nytt fra bunn av, og det vil være svært tydelige endringer i utseendet fra slik vi kjenner det i dag. Det som vil være likt vil være at det vil ha en venstremeny, ha samme header og footer som idag og noen av de samme fargene.

Det har vært foretatt en testoppgradering i forkant av selve skiftet. I denne testoppgraderingen har det blitt luket ut mange feil og gjort mange forbedringer, men det er allikevel ikke til å komme unna at det vil være forandringer og feil som først oppdages i etterkant.

Dette kan være en frustrerende opplevelse for både brukere, moderatorer og administratorer. Det jobbes derfor mye med å gjøre overgangen så smertefri som mulig, de problemene og tilbakemeldingene vi får inn i etterkant vil vi ta hånd om så raskt som mulig. Vi ber om forståelse for at denne perioden kan oppfattes som noe kaotisk, og at teknikerne er nødt til å prioritere oppgavene. Det betyr at noen ting må vente, fordi andre feil og mangler anses som mer kritiske.

Noen ting kan vi av praktiske og tekniske årsaker ikke endre før oppgraderingen er gjennomført.

Dette gjelder blandt annet:

Avatarer blir borte i noen timer. Siden avatar og profilbildet er slått sammen, og profilbildet vil være det som er synlig også som avatar i den nye versjonen, vil alle brukere som per i dag ikke har lastet opp profilbilde, ikke ha noen synlig avatar. Vi har valgt å legge dagens avatarer over til profilbilder, slik at alle vil få lik avatar som i dag. Denne jobben kommer til å bli gjort i etterkant av selve oppgraderingen, og vil gjøres fortløpende utover dagen.

Ikke mulig å skrive anonymt i hurtigsvar. Fordi den nye forumversjonen er bygget opp på en annen måte enn dagens, krever det mye justering for å få til en mulighet for å svare anonymt i hurtigsvar. Dette står på listen over sterkt ønsket funksjonalitet, men vi vet foreløpig ikke hvor lang tid det vil ta å ordne dette.

Oppgraderingen starter 08.30 10.juli 2012, og estimert nedetid er 3-5 timer.

Har du spørsmål eller kommentarer? Still dem i forumtråden! :)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning