Fakta om ekteskapet

Quiz: Dette ekteskapet er ikke gyldig i Norge

Her er reglene ikke alle er klar over.

Publisert Oppdatert

Å gifte seg er både romantisk og praktisk for mange. Men i et giftemål følger også mye ansvar for å holde på det gode ekteskapet slik at man selv, og de eventuelle barna man måtte ha sammen, slipper å gå gjennom en tung og vanskelig tid.

Halvparten av ekteskapene brytes

I tillegg til den store psykiske belastningen det er å gå gjennom et samlivsbrudd er det i en skilsmisse også mye papirarbeid, og ikke minst vil det bli komplisert med fordeling av tid med barna, samt fordeling av hus og interiør. Et skikkelig innhogg i økonomien er det også mange som vil oppleve.

Flere parterapeuter hevder at mange par ikke prøver hardt nok å holde på ekteskapet, og Svenn Torgersen, professor ved Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo, har tidligere fortalt til Kvinneguiden at halvparten av alle ekteskap i Norge i dag går i oppløsning, og enda flere stabile samboerforhold.

- Bak oppløsningen er det ofte utroskap, mange andre fortsetter samliv på tross av utoskap. Sannsynligvis er derfor sjansen for å være utro en eller annen gang i livet, svært høy. Det som er knyttet til personlighetstrekkene er derfor hyppigheten av utroskap i løpet av livet, forteller han.

Professoren mener at det er mye lettere å hoppe ut i utroskap i dag enn det var før i tiden.

- Tidligere var det helst i eliten at man var utro, da måtte kvinnene bare akseptere at mannen var utro. Mens i dag er det større frihet for alle i seksuallivet og i annen oppførsel som er litt på siden av det konvensjonelle. Samfunnet er blitt mye mer liberalt, sier Torgersen videre.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag