Etterlengtet ammerom

Aker Brygge tilrettelegger for ammende, ekspert Gro Nylander roser tiltaket.

Publisert Oppdatert
Med et splitter nytt ammerom skal Aker Brygge legge forholdene enda bedre til rette for Oslos småbarnsmødre.

Delikat interiør

- Mange av våre kunder er småbarnsmødre og vi har sett behovet for et ammerom en stund. Det har blitt et flott rom som vi er veldig stolte av og vi håper at det møter behovet til våre kunder som har behov for dette. Her kan de trekke seg tilbake i fred og ro. Vi har også laget en liten lekekrok til storesøsken så de har noe å gjøre mens de venter på at småsøsken får mat og stell, forteller senterleder Jannike Moe i en pressemelding.

Ammerommet er plassert i Verkstedhallen i tredje etasje. Her finnes to sofaer med store, myke puter og med mulighet til å trekke for gardiner for å hindre innsyn. Rommet har et delikat interiør og er malt i behagelige duse farger. Det spilles rolig musikk i rommet, og rommet er også utstyrt med ammeputer samt en micro-ovn til oppvarming av melk og barnemat.

Flott tiltak

- Jeg synes tiltaket Aker Brygge nå gjennomfører er flott. I prinsippet har mor rett til å amme barnet sitt alle steder der hun selv har rett til å være, men mange liker å kunne trekke seg tilbake og slappe av i hyggelige omgivelser, kanskje sammen med ammende medsøstre? Enkelte er også litt blyge for å gi bryst offentlig. Noen barn blir dessuten distrahert og spiser ukonsentrert om det er uro i omgivelsene. Og det at ammerommet er lagt ikke langt fra et stellerom er også supert. Man bør jo ikke skifte bleier på restaurant, sier ammeekspert Gro Nylander.

- Å kunne tilby et delikat og godt tilpasset ammerom skal være med på å styrke oss i konkurransen med andre kjøpesentre i Stor-Oslo. Vi ønsker at Aker Brygge skal være et samlingssted og et naturlig førstevalg også for barnefamilier og da må vi legge forholdene til rette for dem, sier Moe.

Rommet er designet av stylist Anita Thorbjørnsen.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning