En søkemotor for alle

De fleste bruker en søkemotor jevnlig. Noen er trofaste og andre bytter mellom flere søkemotorer. Men hva finnes egentlig?

Sist oppdatert
Google er kanskje den mest kjente og brukte søkemotoren hvis man ikke bare regner med norske brukere. Google er kjent for å treffe godt både på norske og utenlandske sider. Det finnes også et godt bildesøk og for kort tid siden dukket det også opp et nyhetssøk. Om du vil ha flere søkealternativer, så kan den amerikanske versjonen av Google anbefales.

Sesam er en norsk søkemotor som har eksistert siden 2005. Denne søkemotoren er god når du er ute etter norske nettsider og den har også flere søkekategorier som personssøk, nyhetssøk, bedriftssøk og bildesøk. Det er også lansert en egen søketjeneste for blogger (BETA-versjon).

Kvasir er også en norsk søkemotor, som er flittig brukt av nordmenn. Kvasir har litt mer innhold på sidene sine enn de andre og gir deg f.eks. oversikt over hva folk søker etter akkurat nå. De tilbyr nettsøk, personsøk, nyhetssøk, firmasøk og bildesøk.

AltaVista har base i California og har eksistert siden 1995. Den skiller seg fra andre søkemotorer ved et eget MP3/Audio- og Video-søk, I tillegg til nettsøk og bildesøk. AltaVista har også BabelFish, som lar deg oversette tekst eller en hel nettside til andre språk.

Det finnes i tillegg enn rekke andre søkemotorer.

Kombinasjonssøk

I stedet for å søke etter samme emne i flere søkemotorer, så kan et kombinasjonssøk være løsningen. Ved å bruke et kombinasjonssøk får du opp treff fra flere søkemotorer samtidig.

WebCrawler inkluderer blant annet Google, Yahoo!, MSN Search og Ask Jeeves.

Clusty er også amerikansk og får opptreff fra flere søkemotorer.

Ask Jeeves er en litt spesiell søkemotor. Den er "intelligent" og du kan stille et spørsmål du vil ha svar på. Spørsmålet må riktignok være på engelsk, men du får treff fra flere store og kjente søkemotorer.

A9 lar deg krysse av de søkemotorene som du vil søke i. Denne inkluderer blant annet populære Wikipedia.

i_226649

Denne saken ble første gang publisert 27/11 2006, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også