En ekte mann

Patrick "McDreamy" Dempsey er brudepiken som er forelsket i bruden, og må få stoppet bryllupet før det er for sent.

Publisert Oppdatert
Saken er skrevet av journalist Stian Hafstad som gir filmen terningkast 5 / 10.

 • Les mer på Kulturo.no

  Nei, det er ikke snakk om et crossdress-eventyr, men en ny romantisk komedie signert Paul Weiland.

  For det er vel kanskje feil å omtale ham som brudepike, siden det er forskjell på dette og det å være "maid of honor", som han egentlig er. Men bryllupsterminologien til side, så er det duket for forviklinger når han som mann må gjøre en kvinnes jobb i bryllupsforberedelsene.

  Don't know what you got till it's gone

  Tom Bailey lever det gode livet med nye kvinneerobringer hver natt, en stadig voksende formue skapt av en velfungerende oppfinnelse, og en fantastisk bestevenn i form av den vakre Hannah. Når Hannah reiser på forretningsreise til Skottland i seks uker, går det plutselig opp for Tom hvor tomt livet hans er uten henne, og han bestemmer seg for å fri til henne med en gang hun kommer tilbake.

  Problemet er bare følgende; mens Hannah var på De britiske øyer fant hun seg en kjekk, kongelig skotte - men ta det med ro, han er selvsagt ikke på langt nær så kjekk og sjarmerende som Dempsey - og de to turtelduene planlegger å gifte seg innen få uker for så å flytte tilbake til Skottland for godt. Når Hannah spør Tom om han vil være hennes forlover, begynner han å jobbe med en utspekulert plan for å få stoppet bryllupet innenfra.

  Påtatt kjemi

  I hovedrollene finner vi henholdsvis Patrick Dempsey ("Grey's Anatomy", "Enchanted") og Michelle Monaghan ("Mission: Impossible 3", "Gone Baby Gone"). Begge to er sjarmerende og gjør forsåvidt gode rolletolkninger, uten at de fungerer sammen hundre prosent. Dette merkes spesielt når skuespillerne ler, og en får en følelse av at den gode tonen dem imellom ikke er helt naturlig.

  Romantisk komedie

  Filmen er uten tvil solid plantet i romantisk komedie-genren, og spiller vilt på alle de medhørende klisjeene. Vi vet hele tiden hvor vi har de ulike rollefigurene, og hva som venter rundt neste sving.

  Men selv om "En ekte mann" er forutsigbar lykkes den likevel med første del av genrebetegnelse, for den er i stor grad romantisk. Som vanlig pines vi gjennom filmen ved at vi ser at de to hovedrolleinnehaverne er perfekte for hverandre, noe de ikke klarer å skjønne selv. Når de da til slutt endelig finner ut de faktisk er skapt for hverandre, så er det vanskelig å ikke føle et lite indre sukk av glede.

  Komediebiten av filmen fungerer derimot ikke like bra, og filmen er fylt med halvdårlige poenger, som ikke klarer å frembringe latter. Spesielt er det puttet inn en totalt unødvendig bifigur i form av en basketballspillende gangsternerd, som bare skaper et intenst begjær om å kaste vilkårlige objekter i retning av lerretet. De få gangene filmen faktisk er morsom, er når den spiller på de ulike kjønnsrollene, som når Tom og vennene hans skal pakke gavekurver til brudefesten.

  Konklusjon

  "En ekte mann" er en romantisk komedie med en grei dose romantikk, men dessverre uten noen særlig gode komiske elementer. Filmen er greit tidsfordriv for fans av genren, mens de som venter på en ny allmennappellerende romantisk komedie av typen "Love Actually" nok kan droppe denne.

 • Les mer på Kulturo.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning