Dette skjer i romjula

Lei av julefilmene på TV? Bytt de ut med kino, teater, konserter og julemarked!

Publisert Oppdatert

Pakkene er pakket opp og ribba fortært. Hva skal du finne på nå? Jo, det skjer faktisk en hel masse ting i landets store byer. Vi nevner i fleng:

 • Kino
  Mange kinofilmer har premiere i romjula. Blant de er Anywhere But Home, En julefortelling, Historien om Despereaux, Whatever Lola Wants og Yes Man.

  Hvilke filmer som vises på din nærmeste kino, finner du informasjon om på kinoens nettsider.
 • Teater
  Flere av landets største teatre har også åpent i romjula. For eksempel viser Nationaltheatret Dyrene i Hakkebakkeskogen, og Oslo Nye Teater viser Jul i Blåfjell og Vi Menn.
 • Julemarked
  I mange byer og bygder landet over arrangeres det julemarked, hvor du kan kjøpe smånips og julegodt, samt treffe sambygdninger eller eventuelt medborgere i byen du bor i.
 • Gå på ski!
  Har du eller noen i familien fått skiutstyr til jul? Hva er vel da bedre enn å ta en tur ut i lysløypene i skogen eller til nærmeste alpinsenter og suse nedover bakkene?

  Informasjon om åpningstidene finner du på nettsidene til ditt nærmeste alpinsenter. Lysløypene er, forutsatt at været og føret er godt, sannsynligvis åpne hele julen gjennom.
 • Ta en tur på museum
  Det er mange utstilliger i romjula, og mye rart å se på. Blant de mer spesielle aktivitetene kan vi nevne Geir Børresen (mannen inni Max Mekker og Labbetuss) stiller opp på Kon-Tiki-museet og maler bilder både over og under vann.

  Teknisk museum i Oslo har for eksempel også en aktivitet som heter Helt kriminelt!, som innebærer at du får være med og løse et mysterium ved å lese åstedsrapporter, vurdere vitneobservasjoner og analysere teknisk bevismateriale. En skikkelig detektivaktivitet for hele familien.
 • Julevandring
  I Oslo arrangeres det julevandringer i romjula, hvor du blir med på en reise fra Akershus festning og til forskjellige steder i byen samtidig som du får høre stedenes historie.
  Les mer her.
 • Konsert
  Over hele landet holdes det romjulskonserter, ofte med julemusikk i kirkene rundt omking. Ta rede på hva som skjer der du bor, og gjør deg klar for en høytidelig opplevelse i romjula!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning