Den perfekte julefesten

Inviter venner eller familie til en herlig julekveld! Tips her!

Publisert Oppdatert
Julen er til for å være sammen med dem man er mest glad i og setter pris på! Og hva passer vel bedre da enn å stelle i stand en ordentlig julefest?

Ta initiativ når du vet at gjengen er samlet på samme sted og invitere dem alle til deg! Å ha en 10-20 gjester hos seg er ikke den største jobben, alt går med litt planlegging. Inviter gjerne på spleiselag også, der gjestene enten kan bidra med en matrett, eller spytte i noen kroner.

Dette trenger du
  • Gode drinker er et must! Du må gjerne mikse en egen punsj eller lage gløgg, men det finnes et hav av deilige drinker å velge i mellom. Rødvin og hvitvin til maten er også klassisk.
  • Kanapèer er fint å servere gjestene i det de ankommer. Lag klart et brett med enkel snacks og sett på et bord i gangen. Du kan for eksempel prøve deg på laks og avocado - kanapè.
  • Bruk litt tid på å dekorere huset med stilig julepynt. Det trenger ikke være så mye, men julefarger på blomsterdekorasjoner, glitter på duken, julekuler i vinduene og lys i krukker er stilrent.
  • Julemusikk er helt nødvendig! Her handler det like mye om tradisjon som om smak, det er noen julesanger vi aldri blir lei av og andre som går oss på nervene. Et godt tips er å lage en egen cd med julemusikk i skjønn forening med gamle, gode slagere fra 50-60-tallet. 80-talls hits er også en sikker vinner.
  • Du trenger slettes ikke servere en stor julemiddag selv om du har invitert til julefest! Hold deg gjerne til et enkelt koldtbord med lett fordøyelig mat som for eksempel laks og eggerøre, spekemat og flatbrød, en stor gryterett med rundstykker, kyllingspyd eller kjøttboller med diverse dip. Ikke glem å servere noe søtt, det kan være sjokolademousse, karamellpudding, brownies, is eller gele med vaniljesaus.
  • Festen går sin gang, men det er gøy å ha litt aktiviteter på lur! For eksempel pakkeleken! Be alle festdeltakerne ta med seg to små pakker hver til festen. Etter middag samles dere rundt et bord med to terninger, alle triller etter tur og kjemper om å få to seksere slik at man kan plukke en gave fra potten i midten. Når potten er tom, skal man stjele av hverandre hver gang man triller to seksere. Dette pågår i ett kvarter. Det kan resultere i at noen sitter med mange pakker og andre med null! Et morsomt spill som bringer fram konkurranseinstinktet i de fleste.

  • Temafest kan også være tingen! Enten du vil at alle skal kle seg i èn farge eller kle seg ut i 30-talls kostyme, nisseutstyr eller hva som helst. Her er det bare å slippe kreativiteten løs!


  • Kilder: Familyfun.go.com, apertif.no
fest320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning