Sprit opp ekteskapet

Dere må gjerne fortsette å oppføre dere som et nyforelsket par. Slik holder dere ekteskapet sexy!

Publisert Oppdatert
Om dere giftet dere i fjor eller for fem år siden, skal gifte dere til sommeren eller lurer på om dere skal gifte dere neste år - det er lurt å prate sammen om hvilke forventninger man har til hvordan ekteskapet skal være.

Bruk tid på hverandre

Synes du det er forskjell på ekteskap og 'bare' et kjæresteforhold? Hva er i såfall den viktigste og mest grunnleggende forskjellen for deg? Er du redd for at flammen i forholdet deres skal dø ut sakte men sikkert etterhvert som dere blir vant til å leve tett innpå hverandre?

Sannheten er at det for de fleste ikke er store forskjellen på et langvarig samboerforhold og et ekteskap. Begge deler innebærer å dele tiden sammen med en partner som er med deg på veien både mentalt, følelsesmessig, spirituelt og fysisk!

Så hvorfor tror man at ekteskapet ofte er drepen for sexlivet? Faktum er at alle par opplever problemer innimellom, og at problemene gjerne oppstår etter en tid sammen, uansett om man er gift eller ikke, og skrekken er for mange å ha et rent vennskapsforhold til partneren sin. Så hvordan skal man klare å beholde lidenskapen?

1.

Vis oppmerksomhet og interesse for sexlivet. Vi passer på å ta vare på vår fysiske og mentale helse, men hvor mye innsats legger du i din seksuelle helse? Sørg for å ha en åpen og god dialog rundt sexlivet, hva dere ønsker dere, og hvilke forventninger dere har.

2.

Etterhvert som tiden går, lærer du og din ektefelle mer og mer om hverandre, dette kan være både positivt og negativt. Forsøk å finne kompromisser der det oppstår gnisninger. Ofte kan det være lettere å løse et problem om man fokuserer på sine egne tanker om teamet fremfor å fokusere på partnerens irriterende uvaner.

3.

Ekteskapet holdes varmt og sexy ved at dere bruker et godt språk til hverandre! Det høres ut som en stor klisjè, men faktum er at når en eller begge parter blir late, altfor komfortable og tar forholdet mer for gitt enn tidligere, forsvinner mye av gnisten i forholdet. Snakk positivt og sexy sammen, vis interesse og del av dine tanker.

4.

Det er OK å ha mye sex i ekteskapet, og det er OK å ha mindre sex i ekteskapet. Livet går alltid litt opp og ned, ikke føl deg skyldig om du har mer eller mindre lyst, men fortell hvordan du føler deg til ektemannen din. Ikke bry dere om hva andre måtte mene om "krav" til hyppighet og lengde, finn ut hva som fungerer for dere, og hold dere til det.

5.

Dette er ofte lettere sagt enn gjort; men bruk tid på hverandre! Selv om dere begge kanskje har en krevende jobb, mange venner eller familie som krever sitt - husk på å gi hverandre tid. Ligg gjerne nakne sammen og ta på hverandre, beskriv hverandres kropp, massere hverandre, kose sammen, kyss på steder dere ikke alltid pleier å kysse. Er dere veldig presset på tid kan dere forsøke å involere hverandre i ting dere uansett må gjøre; les for hverandre før dere sovner i stedet for å ha hver deres bok, dusj sammen før dere drar på jobb, eller dra på treningssenteret sammen.

6.

Forsøk å holde soverommet hellig! Hvis dere har det rotete, ser TV der eller drar med dere jobben inn dit - da er det ikke lenger noe fristed. Soverommet skal oppleves som et avslappende og privat sted der dere kan utfolde dere fritt. Klarer dere å opprettholde et godt seksualliv i soverommet, vil rommet i seg selv fremkalle gode følelser i dere begge.

Kilde: dr.phil.com, goodmarriage.com Bryllup320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning