Slik skal brudesminken være!

Få tips av vår makeupekspert så kan du fikse looken din selv.

Publisert Oppdatert
Du trenger ikke sitte i flere timer hos frisøren for å bli sminket på den store dagen. Håret er kanskje vanskeligere å få til selv, særlig hvis du vil sette det opp, men makeupen kan du legge helt selv!

Komfortabel stil

Kvinneguidens makeupekspert, Mette Langseth, forteller at den perfekte brudesminken genrelt sett er nedtonet makeup som skal være forskjønnende samtidig som personligheten til bruden skal skinne gjennom.

- En perfekt brudemakeup er en makeup som er tilpasset hver enkelt brud. Ingen av oss er like og det som passer for èn, er ikke nødvendigvis det som passer en annen, sier Mette.

Hun mener det kan være fint å ta igjen noe av fargene i buketten eller en liten detalj fra kjolen i makeupen, men det er ingen nødvendighet.

- Bruk heller farger og makeup som du ellers er komfortabel med. Bryllupsdagen er ingen dag for å teste ut en ny stil, da kan man fort føle seg utilpass, sier Mette.

Gjør det selv!

Mette forteller at du bør unne deg selv noen gode produkter når du skal legge din egen makeup.

- Disse holder som regel mye bedre enn billigprodukter og som brud skal man jo unne seg litt luksus! Dessuten kan du også bruke disse produktene i ettekant av bryllupet, sier hun.

Her er Mettes tips for egenmakeup:

Handleliste for å kunne legge brudemakeupen

 • Concealer til å dekke ujevnheter og mørke ringer
 • Foundation i krem eller pudderform (mineralpudder) for å få en jevn hudtone og transparent pudder til å fiksere foundationen
 • En passende rouge som gir ansiktet glød
 • En nøytral lipliner som holder leppestiften på plass
 • En leppestift i passende farge
 • Kajal/eyeliner i f.eks sort, grå, blå eller grønn. Alt ettersom hva en liker
 • En nøytralfarget og en litt mørkere øyenskygge for å fremheve øynene
 • Vannfast mascara
 • - Husk å ta med deg pudder, leppestift og mascara til å friske opp med etter festmiddagen og alle de tårevåte talene, råder Mette.

  Og når dagen er omme og du og din mann endelig får slappet av, er en god makeupfjerner alfa-omega når all vannfast makeup skal av.

  - Investere også her i et merke av god kvalitet. Produkter som fåes kjøpt i hudpleiesalonger er oftest de beste, sier eksperten.

brud320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning