Slik finner du drømmekjolen

Både kroppsfasong og hudtone må tas med i betraktningen.

Publisert Oppdatert
Er du på brudekjolejakt? Fortvil ikke, vi gir deg rådene.

Huskeregler

Men det krever litt research! Maria Sung Evensen Nordmann ved Agape Brudesalong forteller at hun anbefaler kundene sine å kikke rundt i butikken, ta med seg en kjolekatalog hjem og sjekke hva som kan falle i smak for så å tenke seg om en stund.

- Det er vanskelig å si generelt hvordan man skal finne drømmekjolen sin fordi det kommer veldig an på kjolesnitt og dekor og hvilket utgangspunkt man har, sier hun.

Nordmann forteller at det ikke alltid er fasitsvar på hvilken kjole man skal velge til en timeglassfasong, potetfasong, pærefasong og så videre.

- Det finnes noen få "regler" i forhold til hva som får kjolen til å se bra ut på kroppen; halterneck rammer inne ansiktet på en flott måte. Drapering i livet hjelper på å markere livet selv om linjene går på tvers, sier hun.

Har du stor byste er det viktig å finne en kjole enten med stropper eller litt ermer, eller en tubetopp med spiler og i kraftig nok materiale.

- Selv om du har stor byste, går det fint an å få kjolen til å se harmonisk ut fremfor vulgær, sier Nordmann.

Varm farge

Om du har store overarmer mener hun at det å prøve å skjule de med vide ermer på kjolen, ofte kan virke mot sin hensikt;

- Det er ofte lurt å tenke over hvor du kan legge fokuset på kjolen din istedet. Ofte kan halterneck være flott selv om du har store armer fordi fokuset er fra livet og opp mot halsen. Du kan også passe på å kjøpe en kjole med dekor på andre steder på kjolen som stjeler fokus fra armene, sier Nordmann.

Og hvit brud er som oftest standard. Samtidig finnes det mange hvitfarger å velge i mellom, Nordmann forteller at bestselgerfargen til Agape er Ivory.

- En varm hvitfarge gir deg en veldig fin farge og de fleste kler Ivory-fargen. Helt hvitt kan tippe over i en blåaktig farge som stjeler farge fra huden, sier hun. Agape320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning