Skjønnhetstips til bryllupsdagen

Slik ser du best mulig ut gjennom hele dagen og natten!

Publisert Oppdatert
Her har du seks enkle tips for en dag fylt med latter og gledestårer:

Vannfast maskara

Atter en klisjè tenker du gjerne, men du kommer garantert til å gråte en skvett, ikke la opplevelsen bli ødelagt av rennende maskara.

Et godt tips er å begynne med en god vippetang på vippene dine etterfulgt av falske punktvipper ytterst i øyekroken for å åpne opp litt mer. Legg først ett lag med vannfast maskara, la det tørke og legg på et lag til.

Leppefarge som varer

Ta deg en tur til et parfymeri og få gode råd om leppestifter eller lipglosser som holder seg lenge på leppene uten å klebe eller smitte for mye av. Husk at du skal kysse mannen din ofte denne dagen.

Har du tørre, flassende lepper kan en runde med en myk tannbørste gjøre susen. Et godt tips er å legge litt fuktighetskrem på leppene først, la det tørke og legge et tynt lag med flytende foundation over. La dette tørke, bruk en lipliner med en myk og svak farge til å ha rundt leppene, legg deretter på en leppestift som inneholder godt med fuktighet slik at den ligger godt på leppene og holder lenge.

Ta med deg leppestiften i vesken sammen med resten av sminken din, du kan gjerne la sminkepungen din ligge på et fast toalett i selskapslokalet, så tar du turen innom av og til og frisker opp sminken!

Matt ned huden

Å legge foundation, pudder og rouge er en kunst. Sminken skal gi ansiktshuden en glød og jevnhet, men bør ikke være så dekkende at du mister det naturlige utseendet. Få hjelp til å velge en foundation som passer huden din perfekt, kanskje må du blande to farger. Legg gjerne et gjennomsiktig mattende pudder over. Pudderet kan du bruke i den blanke T-sonen utover dagen, hvis det er nødvendig.

Øving i forveien

Selv om du kanskje skal få hjelp av en profesjonell sminkør til å legge brudemakeupen på dagen, er det lurt at du øver deg noen uker i forveien da du kommer til å friske opp sminken flere ganger på selve bryllupsdagen på egenhånd.
 • Gå ned i vekt med Kvinneguiden!
 • Dessuten; om du prøver noe ny sminke, bør du gjøre dette noen uker i forveien. Da slipper du å bli overrasket dersom du skulle reagere på sminken, og du har tid til å fikse problemeet før den store dagen.

  Skaff deg en 'wing man'

  Eller snarere en wing-kvinne, enten det er forloveren din eller en annen du stoler på, som kan hjelpe deg utover dagen.

  I tillegg til sminkepungen din, kan det være greit å ha et lite 'brudelager' hos venninnen din, der du har hårspray, ekstra hårspenner, eventuelt en hårbørste, og et lite syskrin klart i tilfelle noe skulle skje.

  Viktigst av alt

  Slapp av på dagen og nyt stunden til det fulle! OK, så stresser du gjerne litt i forveien, men har du lagt alt til rette før dagen, vet du ta du kan slappe fullstendig av på bryllupsdagen.

  Husk på at en avslappet brud er en vakker brud! Bryllupet er vellykket så lenge dere to ender opp gift! Så smil og kose deg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning