Shoppe brudekjole på nett?

Er det trygt, smart eller bare stress?

Publisert Oppdatert
De fleste sparer mange kroner dersom de shopper fornuftig på nett, og her kan du også gjøre gode brukekjolekupp!

Tenk over dette

For at nettshopping skal lønne seg, gjelder det å ta et par forholdsregler. Mote- og skjønnhetsjournalist i KK.no, Kjersti Staarvik, forteller til Kvinneguiden at det aller viktigste er å sjekke at kontaktinformasjon og kundeservice er lett tilgjengelig.

- Hvis man først vil handle på nett vil jeg nok anbefale å velge en norsk nettbutikk hvor dette er tilfellet. Velger du en utenlandsk nettside, så sørg for at butikken har returrett, og sjekk gjerne i ulike forumer om folk har vært fornøyd med sine kjøp i den aktuelle butikken, tipser Staarvik.

Hun nevner også at det mest sentrale med å kjøpe brudekjolen på nett selvsagt er at man ikke får prøvd kjolen før man mottar den.

- Skal kjolen skreddersys i for eksempel Thailand, er man litt mer sikret å få en kjole som faktisk passer. Du sender da målene dine til butikken og de tilpasser dermed brudekjolen til din kropp. Noen garanti for at prototypen på bildet blir akkurat DIN drømmekjole, har du imidlertid ikke; det får man bare ved en ordentlig prøving på prøverommet, sier moteeksperten.

- Betal med kredittkort

Staarvik sier at hovedfordelen med å shoppe brudekjolen på nett er at det er lettvint å bestille kjolen fra sin egen sofa.

- Kjøper du brukt på for eksempel Finn.no, kan du også gjøre et skikkelig kupp prismessig. Er du heldig, kan selger godta at du kommer hjem til vedkommende og prøver kjolen før du bestemmer deg.

Det er selvsagt flere bakdeler ved å handle på nett generelt, Staarvik advarer mot useriøse aktører.

- Sjekk at nettbutikken er lett å komme i kontakt med per telefon og post, ikke bare en obskur mailadresse. Glem heller ikke at det må betales toll og avgifter for klær som kjøpes fra utlandet. Det er heller ikke alle som shipper sine varer til Norge, så forbered deg på eventuelt å etablere en postboks i det aktuelle landet, tipser hun.

For å være på den sikreste siden, anbefaler moteeksperten å uansett betale med kredittkort;

- Da vil banken ta kostnadene om du skulle være så uheldig å ikke motta kjolen din, sier hun.

Nettsteder for shopping


Det finnes flere og flere nettsteder hvor du kan gjøre gode brudekjolekupp. Her har du tipsene!

eBay.com

Er du ute etter en standard brudekjole eller noe helt utenom det vanlige, kommer du ikke utenom eBay. Her kan du også som regel få tak i noe du ønsker deg til en mye lavere pris enn du vil måtte gi i Norge. Siden er auksjonsbasert, og muligheten for å gjøre et kupp på klær, sko eller smykker er stor.

Finn.no

Her kan du gjøre superkupp på både brukte og helt nye ting. Søker du på Torget og deretter bryllup, får du oversikten over hvilke brudekjoler du har å velge i mellom.

House of Brides.com

House of Brides selger brudekjoler, kjoler til brudens mor, brudepikekjoler, sko, smykker og tilbehør, opp til 40% under utsalgspris.

LilyWedding.com

LilyWedding.com tilbyr gode priser på brudekjoler, kjoler til brudepiker og accessories som smykker, øredobber, tiaraer og så videre.

Stylish Bridal.com

Stylish Bridal er et annet eksempel på en nettbutikk som tilbyr brudekjoler til gode priser.

TJ Formal.com

TJ Formal.com har i tillegg til brudekjoler også ballkjoler og forloverkjoler.

Toll og moms


Shopper du på utenlandske nettsider, må du ta hensyn til diverse regler for innførsel av mote og andre varer fra utlandet;
  • Dersom du innfører varer som er verdt under 200 kr, trenger du ikke bekymre deg for verken toll eller moms. Det kan altså være en idé å bestille i flere omganger, men frakten kan fort blir dyr.
  • For varer med verdi mellom 200 kr og 5000 kr er du derimot toll og momspliktig. Det er en del varer som ikke er tollpliktige, men momsen kommer en aldri unna. Blant annet sko og undertøy er tollfritt, mens klær generelt er det både toll og moms på.
  • Regn ut hvor mye du må betale i eventuell toll og moms, og sjekk mer på Toll.no.
  • Få mange gode bryllupstips i Kvinneguidens bryllupsforum.

  • Kilde: KK.no, Bizzy.no, Dinside.no, Nettshopping.blogg.no
nett220.gif nett2202.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning