Reisen vi drar på - uansett!

Bryllupsreise skal vi på - koste hva det koste vil!

Publisert Oppdatert
Mens reiselivsbransjen er hardt rammet av finansuroen, er det en sektor som er relativt upåvirket - bryllupsreiser.

Èn gang i livet

Når folk gifter seg, slår de på stortromma og lar ikke noen global økonomisk krise komme i veien for en uforglemmelig tur. En ny undersøkelse utført for Hotels.com, blant over 500 irske gifteklare, viser at 98 prosent har planer om å dra på bryllupsreise.

47 prosent svarer at de vil ha et reisebudsjett som er så stort som de mener er økonomisk ansvarlig, mens en av fire mener at budsjett ikke er noen faktor i planleggingen av drømmereisen som skal være en "once in a lifetime experience".

Bryllupsreisen blir sett på som en integrert del av bryllupet og 84 prosent har planer om å dra direkte etter seremonien. Kun en av ti skal dra på et senere tidspunkt. Jobb eller trang økonomi var hovedgrunnene for å utsette turen, skriver Hotels.com i en pressemelding.

Dyrt, eksklusivt og uforglemmelig

Når det kommer til bryllupsreisen, er mange villig til å bruke mye penger, og helst skal reisen gå til eksklusive og eksotiske steder. I den Irske undersøkelsen svarer hele ni prosent at de vil bruke 70.000 kroner eller mer på reisen. 21 prosent regner med å bruke pluss/minus 30.000 kroner.

- Det er ikke overraskende at finanskrisen ikke får noen konsekvens for bryllupsreisen. Folk planlegger i lang tid og setter av penger for å kunne dra på en ferie de vil huske resten av livet. Det at verdensøkonomien er dårlig betyr bare at de nygifte kan få mer valuta for pengene sine siden hotellprisene er senket dramatisk rundt i hele verden, sier Alison Couper, informasjonsdirektør i Hotels.com.

Nordmenn på strandferie

Det er ikke gjennomført noen tilsvarende undersøkelse i Norge, men det er ikke usannsynlig at tallene også indikerer hva gifteklare nordmenn ønsker seg.

Selskaper som arrangerer bryllupsreiser rapporterer om at mange nordmenn vil langt vekk, til eksotiske og romantiske steder gjerne hvor en kan kombinerer standferie med opplevelser. Seychellene og Kenya er to favoritter.

Andre funn i undersøkelsen:
  • 10 % av mennene bruker mer tid enn sine kvinnelige partnere på å planlegge og undersøke rundt bryllupsreisen. 56 % av kvinnene bruker mer tid på planlegging enn sine menn og 32 % svarer at de bruker cirka like mye tid.
  • 77 % tar seg minst to uker fri til bryllupsreisen.
  • 71 % ønsker å dra til Karibien eller Afrika.
  • 35 % ønsker å dra til en destinasjon hvor en kan kombinere aktiviteter og avslapping som for eksempel safari- og strandferie, mens 23 % er åpne for by- og strandferie.
Bryllupsreise2320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning