Rå brudekjoler!

Er du ute etter en brudekjole noe utenom det vanlige? Ta en titt her! Bildespesial.

Publisert Oppdatert
Brudekjoler er ofte tidløse og prinsesseaktige, og for mange kan denne stilen føles litt vel stivpyntet. Men du finner også brudekjoler som er formet av nåtidens trender og som er mer kule enn søte.

- Ikke bare romantisk

Den danske brudekjoledesigneren Marianne Carøe var i Oslo forrige uke for å promotere sin nyeste kolleksjon, og vi møtte henne for et intervju. Omringet av tyll, silke og rene linjer er det tydelig at Carøe foretrekker å gjøre ting på sin egen måte. Hun forteller hvordan hennes kjoler blir til:

- Jeg legger vekt på å få vist frem kvinnens figur, kjolene skal sitte på hoftene og kjoletøyet strekker seg ut under hoftene slik at overkroppen forlenges og strekkes, forklarer designeren.

Carøe har med 10 års erfaring opparbeidet seg en enkel og ren brudekjolestil, og hun inspireres av moteblader og gatemote fremfor annen brudekjolemote.

- Jeg vil heller lage litt mer rå brudekjoler som følger tiden, jeg vil ikke at brudekjolene bare skal være romantiske, de skal heller være trendy og nyskapende med spesielle detaljer, sier Carøe.

Personlige kjoler

På Unik Brudestudio viser hun frem brudekjoler med lekre snitt, enkle, 60-tallskjoler alà Jackie Kennedy med ermer i silke. Stilen er sofistikert og direkte, krydret med spesielle detaljer og høydepunkter.

- Knekorte kjoler gjør deg mer pikete og er litt annerledes men passer fremdeles godt i et tradisjonellt bryllup. Ivoryfargen passer også godt til nordisk hud som er lys fra før av, vi skandinaviere kan forsvinne litt med for hvit kjole, sier hun.

Unni Kjus ved Unik Brudestudio forteller at Carøes stil helst går hjem hos de som ikke kan idenfisere seg i den tradisjonelle brudekjolen;

- Hun har en rå stil med fantastisk fine stoffer, noe som gir brudene særpreg og personlighet. Hun er veldig fremtidsrettet og tør å plukke opp de trender og stilarter som gjelder i motebildet, sier Kjus.

Om du har tenkt på en spesiell form og fasong som kan passe deg er Carøes tips til deg å prøve på flere kjoler før du bestemmer deg.

- Over halvparten av de som skal ha brudekjole ender opp med en annen kjole enn de hadde tenkt. Vær åpen for å prøve andre typer kjoler, men gå etter figuren din, tenk over hva du vil fremheve, halterneck virker for eksempel forlengende og slankende, sier Carøe.

Marianne Carøes kolleksjon 2009 her!

c320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning