Pynt til bryllupet selv

Få et billigere og mer personlig bryllup ved å pynte selv. Her er tipsene!

Publisert Oppdatert

Enten du vil begrense bryllupsbudsjettet eller bare liker å pynte selv, er det massevis du kan gjøre selv til pyntingen av ditt eget bryllup. Dekorbutikken Decorium gir deg sine råd og tips.

 

Det finnes flere butikker som selger bryllupspynt, enten du liker det fiks ferdig, eller du vil lage selv. Hobby- og scrappebutikker har stort utvalg i materialer dersom du er i det kreative hjørnet.

 

Invitasjoner
Her kan du gjøre det meste selv, bortsett fra å trykke teksten på kortene. Jorunn Dyb-Øyen forteller at mange pleier å kjøpe kort for deretter å selv sette på pynt som sløyfebånd.

 

Brudesminke? Sjekk web-TV her!


- Stilen på invitasjonen kan gjerne gjenspeiler stilen på resten av bryllupet, sier Jorunn Dyb-Øyen.

 

I kirken
Her kan du sette ditt personlige preg ved å for eksempel henge opp pynt på benkeradene. Mange kirker er imidlertid veldig strenge på hvordan du fester pynt, for eksempel er det sjelden lov til å henge opp ting med stifter. Sørg derfor for å skaffe festeanordninger som du vet er lov å bruke. Siden du ikke kan bruke skikkelig solide fester, må pynten heller ikke være særlig tung, råder Jorunn Dyb-Øyen.

 

Mange liker også å drysse roseblader nedover kirkegulvet.

 

- Kjøp halvgamle roser, de skal jo kun ligge der en time eller så. Her kan du spare mye penger, sier Jorunn Dyb-Øyen.

 

Festlokalet
Her velger mange å kun pynte inngangspartiet. Noen bruker blomster, mens andre pynter med ballongoppsatser.

 

Det viktigste i festlokalet er imidlertid som regel bordene. Her er mulighetene tilnærmet uendelige for deg som vil pynte selv. Men selv om lysten til å dekorere bordet er kjempestor, kan det være en idé å begrense seg.

 

- En god løsning er å legge løpere på bordene, og deretter pynte med små detaljer som gir et personlig preg. Masse småpynt i forskjellige varianter, som konfetti, kan fort gi et veldig rotete inntrykk, sier Jorunn Dyb-Øyen. Et forslag til god bordpynt kan være store boller med flytelys.

 

På et bord hører naturligvis også servietter. Skal du brette de selv, bør du tenke deg litt om før du velger hvordan du vil ha de, råder hun.

 

- Du har sikkert ikke all verdens med tid til overs de siste dagene før bryllupet, og det er stor forskjell på å dekke et bord til seks middagsgjester og til 80 personer. Velg derfor en bretting som er både pen og kjapp å brette, sier Jorunn Dyb-Øyen.

- Prøvedekk bordet
Hun mener det er essentielt at du prøvedekker bordet før du velger pynten.

 

- Kjøp inn små mengder av pynten du vil ha, og dekk på to kuverter. Det er veldig dumt å kjøpe inn pynt til mange kuverter og oppdage at det ikke er slik du vil ha det, sier hun.

pynt5 pynt6

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning