Plei brudehåret nå

Hvis du vil ha et vakkert hår til bryllupet i sommer, skal du starte pleien nå!

Publisert Oppdatert
Bruder flest har lyst til å se fantastiske ut på den store dagen. Men, dette krever forberedelser!

Håret er en del av kronen på verket for mange bruder, og dersom du ønsker deg et glatt, sunt og vakkert hår på bryllupsdagen, er det faktisk nødvendig å tenke riktig pleie allerede nå selv om bryllupet står i sommer.

Ta hensyn til dette

Ikke bare bør du tenke på hvordan du ønsker å ha håret på bryllupsdagen din, du bør også tenke på hvilken stil kjolen din skal være og hva slags hårtilbehør du ønsker.

En bruds hårstil bør nemlig matche kjolen hennes. En stroppeløs kjole vil ikke komme til sin fulle rett dersom håret henger ned over skuldrene. En fransk tvist i lokkene passer heller ikke så godt til en middelalder-inspirert kjole. Kjolen har altså mye å si for hvilken frisyre du bør velge.

En sofistikert oppsats vil for eksempel se flott ut sammen med en formell brudekjole, men denne looken vil bli veldig feil dersom du bruker en uformell kjole for et hagebryllup eller et bryllup på stranden.

Tenk også over halslinjen på kjolen, ser det bedre ut med håret opp eller ned i forhold til kjolens halsparti?

Ved siden av kjolen er også sløret og annet tilbehør noe som bør matche frisyren. Du kan variere tilbehøret, men det er veldig viktig at hårstilen passer sammen med alt det andre. En tommelregel er å prøve ut hårstilen som bruden ønsker først, og deretter velge tilbehør for å se om dette passer. Skal du ordne håret ditt hos frisøren pleier du vanligvis å få en prøvetime på forhånd, slik at dere vet akkurat hvordan det skal se ut på den store dagen.

Pleietips

Likevel, hva er vel egentlig tilbehør dersom håret ikke er i sin sunneste tilstand? Frisøren kan gjøre mye, men har du matt, tørt og livløst hår får han en vanskelig oppgave. Derfor bør du begynne å pleie håret ditt allerede nå om bryllupet står til sommeren.
  • Gå til frisøren din og få en skikkelig klipp for å få bort alle slitte tupper, forme frisyren og skape fylde og løft slik at du har et godt utgangspunkt. Helst bør du klippe tuppene hver 6.-8. uke.
  • Få frisøren til å velge ut sjampo, balsam, varmebeskyttelse og en god kur som er enkel å bruke et par ganger i uken. Hold deg til dette faste regimet.
  • Prøv å ikke vaske håret mer enn annenhver eller hver tredje dag, lufttørke det så lenge du kan.
  • Bestem deg for hvilke hårstil du vil ha til bryllupet før du velger ut hvilket slør og hvilke tilbehør du ønsker på dagen.
  • Velg en frisyre som er enkel å holde gjennom en lang dag og ut i de sene nattetimene, og som holder i vær og vind. Spør frisøren om råd hvis du er usikker!


  • Kilde: Allweddingideas.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning