Perfekt bryllupshår

Bryllupshåret bør passe sammen med sløret, hodepynten og kjolen. Flere tips her!

Publisert Oppdatert
Bryllupsdagen er dagen da bruden skal skinne og ingen andre skal skinne over henne. En kvinnes hår kanskje nest etter kjolen det viktigste for bruden på selve dagen.

Håret bør være i tipp topp stand på den store dagen, og bryllupsdagen er definitivt ikke dagen for hårkatastrofer! Derfor bør du være nøye med å velge hårstil og frisør.

Det er to punkter du bør vurdere når du velger hårstilen din, nemlig kjolen og tilbehøret du bruker til. Håret må nemlig passe til kjolen og en stroppeløs kjole vil for eksempel ikke komme helt til sin rett dersom håret dekker skuldrene. Har du en middelalderlignende kjole skal du huske på å matche håret perfekt til den, for eksempel med løse lokker med lette krøller i.

Husk også at en oppsatt, sofistikert look vil ta seg bra ut sammen med en formell kjole, mens den samme frisyren vil se feil og overpynta ut dersom bryllupet skal være i en hage eller på stranden.

Tenk også over halsen på brudekjolen, ser den bedre ut med håret oppsatt eller utslått?

Ved siden av kjolen er sløret og tilbehøret du skal bruke viktig å tenke over når du velger frisyre. Ta med deg både slør og tilbehør til frisøren når du har prøvetime, slik at dere er sikre på at alt passer sammen.

Men hva hjelper vel egentlig hårstil og tilbehør dersom håret ikke er i god stand? Du bør sørge for å kure håret godt i månedene før bryllupet. Begynn enkelt med regelmessig balsamering av håret, og deretter bør du søke råd hos frisøren. Hvilke produkter passer for deg og dine behov? Dette kan du eksperimentere med i måneder og uker før bryllupet, men for all del ikke kvelden før bryllupet med tanke på allergiske reaksjoner og lignende!

Tenk over:

  • Det er helt greit å eksperimentere med hårstiler når du forbereder deg til dagen, men når du har gjort ditt valg, bør du holde deg til dette.

  • Du bør starte med rutiner som vil få håret til å skinne og se sunt ut minst seks måneder før bryllupet.

  • En frisør bør trimme tuppene dine regelmessig og friske det opp to uker før bryllupet, ta gjerne i litt ekstra farge i tillegg, dersom du pleier å farge håret.

  • Det greieste er om du velger en hårstil som vil være lett å holde, som ikke vil falle ned eller blåse bort i vinden om bryllupet holdes utendørs.

  • Samtidig skal du tenke over at du ikke bør overdrive hårfrisyren med løshår eller voldsom pynt, du skal fortsatt se ut som deg selv!

  • I et bryllup er det bruden som er stjernen og den alle vil fokusere på. Sørg derfor for at du føler deg komfortabel fra topp til tå med både håret, sminken, sløret, kjolen og skoene!    Kilde: allweddingideas.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning