Neste års bryllupsmote!

I 2009 skal du gå for gull!

Publisert Oppdatert
Årets bryllupssesong er for lengst i gang, men om du skal gifte deg neste år, kan det lønne seg å starte planleggingen nå. Sjefsredaktør i bryllupsmagasinet.no, Sofia Boij, gir deg gode tips.

Mørkere farger

- Neste års brudemote er litt mer "påkledd" enn normalt. Stroppeløse kjoler kombineres med jakker, boleroer og sjal og kjolene får også bredere stropper eller puffeermer. Skjæring under brystet er fortsatt veldig populært sammen med markerte midjer og markering med bånd, perler eller stener - gjerne i kontrastfarger, forklarer Boij.

Og om du føler deg litt for "uskyldig" i helt hvit kjole, sier Boij at også svarte detaljer på ellers hvite kjoler er svært populært.

- Man kan for eksempel ha et svart bånd i midjen. Brudekjolene heller også mer mot ivory, beige og gullfarget enn det helt kritthvite, sier redaktøren.

Tilbehøret

Det finnes en hel del forskjellig tilbehør og accessories å velge imellom for kommende bruder, og redaktøren mener at det absolutt viktigste er å finne sin egen stil.

- Forsøk å finne ut hvilken brud du er; er du den romantiske som elsker volanger? Er du den klassiske som liker enkle linjer og tidløst design? Er du den trendy som vil henge deg på de seneste trendene? Eller er du den vågale bruden som tør å være annerledes?

- Hvis du kommer frem til at du for eksempel foretrekker en enkel, tidløs design skal du fortelle dette til personalet i butikken der du skal kjøpe kjolen din, så hjelper de deg på veien.

Det er viktig med veiledning, men man bør stole på sin egen smak og eget behag. Boij synes at det blir feil å prøve å være en annen enn den man egentlig er på sin egen bryllupsdag.

- Da vil man bare føle seg ubekvem og ha det ubehagelig, mener hun.

bry320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning