Nervøs før bryllupsdagen?

Her får du tipsene til hvordan du takler den store dagen!

Publisert Oppdatert
Endelig er dagen deres her og nervene dine står fullstendig i høyspenn! Hvordan skal du se vakker ut gjennom hele dagen? Hvordan skal du gå helskinnet opp kirkegulvet? Er det nok mat og drikke? Er musikken god nok? Vil talene gå bra?

Ro deg ned!

Det er så mange spørsmål som svirrer rundt i hodet på både deg og din kommende ektemann at dere forvirrer hverandre og kanskje til og med dere psyker hverandre fullstendig ut!

Det virker kanskje som et naivt råd, men stopp nå! Her får du tipsene;
  • Forsøk å finne en måte å holde deg rolig på gjennom bryllupsdagen. Minn deg selv om at du må stoppe opp og puste. Det er fullstendig normalt å være nervøs brud og brudgom. Dette er en av de største dagene i deres liv.
  • Begynn med siste innspurt noen dager i forveien; sjekk listene og forsikre dere om at ingenting er glemt helt til slutt. Gå tidlig til sengs kvelden før og still inn ringeklokken slik at du får nok søvn til dagen. Ha klokken på så du har god tid til frisør, sminke og påkledning.
  • Sitt deg ned og ha god tid ved frokostbordet. Å spise frokost, selv om det bare er en ristet brødskive eller en banan, vil hjelpe deg å holde nervene i sjakk. Denne dagen vil bli lang, og nok mat og drikke er superviktig for å få kontroll på kropp og hode.
  • Bruk også tid alene. Hver gang du har sjansen til å puste ut og bruke et øyeblikk helt for deg selv, bør du utnytte dette. Ikke vær redd for å forsvinne litt bort fra de andre i noen minutter så lenge noen vet hvor de skal finne deg.
  • Forsikre deg om at du har valgt en brudekjole som ikke bare tillater deg å se fantastisk ut men som også gjør at du kan gå og bevege deg komfortabelt. Du trenger mye tid til å gjøre deg klar, det tar rundt to timer eller mer å gjøre hår, sminke og kjole helt klart. Ikke stress!
  • Gjennom dagen og kvelden bør du unngå å drikke for mye alkohol da dette vil gjøre at du føler deg verre. Litt champagne og vin er OK, men hold deg frisk, rask og oppegående slik at du både ser bra ut og føler deg topp gjennom hele bryllupet.
  • Uansett hvor mye dere har planlagt, er det bare enkelte ting som er ute av deres kontroll. Ikke få panikk om det blir endring i planene utover dagen så lenge hoveddelene går bra!
  • Slapp av så mye dere kan, men hold dere samtidig opptatte før bryllupet starter så dere slipper å gå å tenke på alt dere må gjøre hele tiden.
  • Deleger! Dette er kanskje det viktigste rådet. Du har sikkert venner eller familie som gjerne vil hjelpe til. Sørg for å ikke ta deg av alle små detaljer selv, da kommer du til å slite deg helt ut.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning