Kjøreplan for bryllupet

Det viktigste planlegger du tre måneder før bryllupsdagen!

Publisert Oppdatert
Hvis du skal gifte deg neste år eller om noen år frem i tid, skal du vite at du kan vente med den absolutt viktigste planleggingen til noen få måneder i forveien!

Dagsplanen

Det forteller bryllupsplanlegger Line Elisabeth Kunzmann til Kvinneguiden. Kirken, festlokalet, kjolen, frisøren, og gjesteliste er ofte nødvendig å planlegge i god tid, men kjøreplanen for selve dagen er det lurt å vente med.

- Det kan være greit å se langt frem i tid og lage en grov kjøreplan for selve bryllupsdagen, men det vil skje endringer underveis hele tiden, derfor kan man vente med kjøreplanen til to-tre måneder før bryllupsdagen, råder Kunzmann.

Om brudeparet venter med kjøreplanen til de siste månedene før bryllupet, vil alle lister være lagt ut, invitasjonene med svarfrist er ute og menyen med sesongens råvarer begynner å bli klar.

God hjelp

Kunzmann forteller at det er mer vanlig enn før for par å bruke egen bryllupsplanlegger, og prisen varierer alt etter hvor mye man ønsker å bruke.

- Den første samtalen vi har sammen med paret er alltid gratis, men det er mange faktorer som spiller inn i forhold til pris. En bryllupsplanlegger koster i gjennomsnitt 25 000 kroner, sier Kunzmann.

Selv har hun vært med å planlegge bryllup i 300 000 kroners-klassen og ett bryllup til 372 kroner!

- Det var et studentpar som giftet seg og kom kjørende på en sykkel med blomster på og bruden hadde sin mors brudekjole. De hadde syv-åtte gjester i bryllupet, forteller Kunzmann.

Uventet stress

Bryllupsplanleggeren lister opp forskjellige grunner til at kjøreplanen bør lages helt til slutt. Gjestelisten kan endre seg helt til bordet er satt, det kan være sykdom og andre grunner til at gjester må melde avbud og føre til uventet omrokkering og stress om dagsplanen allerede er laget.

Dessuten kan det hende at tidspunktene på forskjellige poster endres, kanskje arbeidsfordelingen må endres på, kanskje er det familiemedlemmer som ikke ønsker å ha kontakt - mye kan skje i siste liten!

- I dag er det mange som har skilte foreldre og ny stefamilie, det er ikke sikkert at alle går overens med hverandre, og dette er også noe som kan spille inn og være fortvilende for brudeparet. Men det viktigste her er at familien tar hensyn til brudeparet og at de forstår at dette er deres dag, sier Kunzmann.bryllup320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning