- Ikke sol deg for mye

Skjønnhetsdronning Mona Grudt gir deg sine beste bryllupstips.

Publisert Oppdatert
Modell og redaktør for Ditt Bryllup Mona Grudt. Foto: Linn M. Rognø

Hvis du skal gifte deg til våren eller sommeren, begynner den store dagen for alvor å nærme seg. Så hvordan skal dagen bli perfekt og stressfri? Og hvordan holde seg vakker og fresh gjennom alle timene?

Gode råd florerer, men hva er vel bedre enn bryllupstips fra selveste Miss Universe?

Trendy kjole

For de fleste bruder er det kjolen som er hovedfokuset når man drømmer seg bort før dagen med stor D. Det handler om å finne kjolen som er personlig, komfortabel og som passer nettopp deg.

Er du i tillegg opptatt av å ha en trendy kjole, er sesongens muligheter svært mange. Det forteller modell og redaktør i Ditt Bryllup, Mona Grudt.

- Akkurat nå er alt egentlig lov, men det er fokus på mange detaljer på kjolene, sier Grudt og nevner eksempler som påsydde steiner og broderier.
 • Shoppe brudekjole på nett?
 • Bryllupsreisen 2010
 • - Samtidig finner man det helt enkle og kjoler med klassiske snitt uten særlig mye detaljer. I tillegg er det viktig at brudgommen matcher bruden. Trendene for menn nå er først og fremst dress og ikke kjole og hvitt, sier hun.

  For en stressfri dag

  Det er alltid mye spenning og nerver i forbindelse med et bryllup, men man vil jo helst slippe å være nervøs og redd for at ting skal gå fryktelig galt på dagen som bør bestå av glede, harmoni og mye moro!

  Grudt mener at du først og fremst må sørge for god hjelp til selve dagen.

  - Ikke vær redd for å spørre venner og familie om hjelp. Slik sørger du for at du kan senke skuldrene dine og slappe av. Det er også viktig med en god toastmaster som samtidig har god kontakt med kjøkkenet og sørger for at alt går knirkefritt, sier Mona Grudt til Kvinneguiden.no.

  I tillegg til at man skal forsøke å nyte stunden, vil mange bruder oppleve selve dagen som en eneste tåkete og følelsesmessig berg-og dalbane. Det er ikke sikkert man får med seg alt man kanskje skulle ønske i ettertid.

  Her handler det om å forevige øyeblikket.

  - På dagen er det bra at du har noen som kan ta masse bilder og filme slik at du kan kose deg med dette i etterkant og virkelig få med deg ting som du kanskje hadde glemt, tipser Grudt.
 • Det viktigste til bryllupsfesten
 • Plei brudehåret nå
 • Bryllupstrender for 2010
 • Hun mener samtidig fokuset bør være på å nyte en god stund sammen med folk man er glad i.

  - Det lurt å ha rett perspektiv på ting. Det viktigste er tross alt at man har valgt riktig mann, smiler Grudt.

  Husk på

  Tidligere Miss Universe har også et par ekstratips på lur;
 • Prøv mange brudekjoler i forveien slik at du finner den som er perfekt for deg. Prøv også på brudekjolen du har valgt ut rett før dagen slik at du ser om du eventuelt må sy den inn litt.
 • Bruk god tid til prøvetime hos frisøren for å få valgt en frisyre som passer deg og som ikke gjør at du føler deg fremmed i egen kropp.
 • Ha klart et "emergency kit" som forlover passer på. Dette kan for eksempel inneholde vannfast maskara og annen sminke for å friske opp looken, pluss flekkfjerner om kjolen skulle bli skitten.
 • Ikke sol deg for mye i forkant av dagen, dette vil ikke se særlig bra ut på bilder.
 • Unngå å overnappe øyenbryn, få heller hjelp til å forme brynene dine.
 • Ikke ta ansiktsbehandling du ikke har vært borti rett før bryllupsdagen.
 • Har dere barn, er det fint om dere klarer å inkludere dem i seremonien. Det er faktisk en ny start for hele familien.
mona220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning