Gaver til bryllupet

Hva skal dere ønske dere og hva gir man i bryllupsgave? Tips til både gjester og brudepar her!

Publisert Oppdatert
Om du er invitert i bryllup eller skal gifte deg selv, kan det være greit å vite hvor mange ting som er vanlig å sette opp på listen og i hvilken prisklasse man skal legge seg på som gjest.

Populære ønsker

Markedssjef ved Christiania Glassmagasin, Anne Aanensen Karlsen forteller til Kvinneguiden at antallet alltid varierer veldig, men når brudeparet ønsker seg servise, glass og bestikk, blir gjerne listene lange.

- Det er en stadig øking i kjøkkenartikler på listene hos oss, de fleste plukker ut et servise, en glass-serie og bestikk. Av enkeltønsker er det gjerne vaser fra for eksempel Finn Schjöll, Aalto eller Cocoon, Steninge Slott glassfat, Kitchen Aid eller Kenwood kjøkkenmaskin og blender, Jura eller Nespresso kaffemaskin, dampkjeler, støpejernkjeler og gode kniver, som er mest populært, sier Aanensen Karlsen.

Salgssjef ved Tilbords, Maria Andersen, forteller at brudepar ofte ønsker seg ting som de ikke har hatt muligheten til å kjøpe tidligere;

- Vi selger spesielt mye serviser fra ønskelister, men produkter fra merkeleverandører som Rosendahl er også populært. I tillegg er våre kasserolleserier veldig populære, spesielt Master kasseroller som nylig fikk 6'er i terningkast.

Uvanlige gaver

Når man skal kjøpe bryllupsgave som gjest, er det ikke alltid like lett å vite hva som passer. Markedssjefen mener at det kommer helt an på hvilken tilknytning man har til brudeparet, men at det er vanlig å kjøpe for 1000 kroner og oppover hvis man skal delta i bryllupet.

Salgssjef hos Tilbords er litt mer beskjeden og forteller at gjennomsnitts prisnivå ligger på 500 kroner og oppover;

- Det kommer an på hvor godt man sender de som skal gifte seg, eller hvor nær familie det er. Vi råder våre brudepar til å sette opp ønskelisten etter hvor mange gjester som kommer i bryllupet. Det er stor forskjell fra å sett opp ønskeliste for et bryllup til 30 gjester og 80 gjester. Hvis man regner med at hver gjest bruker rundt 500 kroner på gaven, ser man at dette blir veldig mye. I tillegg må man huske på at også mange som ikke er invitert i bryllupet, ønsker å gi en oppmerksomhet. Derfor er det viktig å sette opp ønsker i forskjellige prisklasser, slik at alle har noe å velge mellom, tipser Andersen.

- Lurer du på hva du skal kjøpe, er gjerne gavekort et trygt valg, da vet man at brudeparet kjøper seg noe de har lyst på, tipser Aanensen Karlsen.

Hvis du som gjest ønsker å gi noe uvanlig til brudeparet, synes markedssjefen at en iskrem-maskin og andre kjøkkenting man ikke visste man trengte, er en passende idè.

- Og dersom du ikke vil gi ting, er en opplevelsesgave alltid spennende. Da bør du imidlertid kjenne brudeparet såpass godt at du vet hva de liker. Fallskjerm300-300x200 Philips-Iskremmaskin-HR2304

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning