Ekspertens tips til brudesminken

Enten du gjør det selv eller får hjelp; slik ser du strålende ut!

Publisert Oppdatert
Hvis du skal gifte deg i sommer er det på tide å planlegge hvordan sminken skal legges for at du skal se best mulig ut - lengst mulig!

Fresh hele dagen

Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth understreker at den perfekte brudemakeupen skal gjenspeile den personen som står brud.

- Sminken skal heller helle mot det naturlige og klassiske enn det altfor ekstreme. Tenk på hva bruden skal ha på seg, hvilke farger hun kler og hva hun føler seg komfortabel med. Less is more denne dagen, tipser Mette.

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

Les også: Bryllup rett rundt hjørnet?

Det er også viktig å tenke på at dagen sannsynligvis blir både rørende og følelsladet, noe som kan gå utover sminken.

- Som regel blir det jo mange tårevåte stunder denne dagen, så man må ta hensyn til dette. Foundationen/basen bør fikseres med pudder, som man 'toucher up' utover dagen for ikke å bli blank i huden. Kajal og maskara bør absolutt være vannfast! Ellers kan man bruke vanlige produkter, sier Mette.

Hvordan får man makeupen til å holde seg fresh gjennom en hel dag?

- Husk å starte med en ren hud, som har masse fukt i seg. Om man har problemer med tørre partier, legg gjerne litt ekstra fuktighet på disse stedene. Bruk også en primer, som du enten påfører før foundationen eller blander sammen med den, dette gjør at foundationen sitter bedre. Husk også å ha med deg pudder, leppestift/lip-gloss og eventuelt andre ting man måtte trenge for å friske opp utover kvelden, sier makeupeksperten.

Om du legger makeupen selv er det altså viktig å tenke på at dette er makeup som skal holde en hel dag. Makeupartisten mener at du absolutt kan legge brudemakeupen selv, men mange unner seg den luksusen av å få noen profesjonelle til å hjelpe seg denne dagen.

Les også: Bli brun til bryllupet!

Det er fint å kunne slappe av og stresse ned mest mulig på den store dagen. Om man ikke føler seg trygg på å sminke seg selv, eller man ikke føler man får det til, vil jeg absolutt anbefale assistanse fra noen som kan det. Denne dagen skal man jo være den beste utgaven av seg selv, og å sitte og kløne og grise til makeupen, vil nok bare gjøre en ennå mer stresset, mener Mette.

Riktige farger

Makeupeksperten råder deg til å ha god tid når du skal sminkes på dagen. Det verste er å ikke rekke å gjøre alt ordentlig, ha heller for mye tid enn for lite. I tillegg råder hun deg å holde på din egen stil og personlighet fremfor siste makeuptrendene;

- Bryllupsdagen er ikke tiden for å følge siste mote innen makeup. Her bør man kjøre mest mulig 'safe' og tenke at man skal være naturlig og klassisk, mener Mette.

- Når jeg sminker brud, anbefaler jeg farger som gir et mest mulig naturlig resultat og som ikke 'skriker'. Farger som korall, brun, beige og grå er fine toner som man også kan blande litt sammen for et fint, naturlig resultat, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning