Drømmebryllupet

- Landet får kjærligheten til å blomstre i alle par, sier Camilla Møller, bryllupsarrangør i Italia.

Sist oppdatert
Camilla Møller fikk drømmen sin oppfylt og flyttet til Italia i 2001. I dag hjelper hun giftelystne nordmenn som ønsker et litt annerledes bryllup.

- Valget av jobben var ganske enkel, siden jeg liker veldig godt å organisere og planlegge. Hvis jeg i tillegg kan hjelpe par med å oppfylle sin drøm om bryllup i dette fantastiske landet, er det en stor glede for meg, ivrer Camilla.

Vingårdsbryllup

I dag bor hun i Roma sammen med sin italienske samboer Dario.

- Vi er enda ikke gift, for øyeblikket planlegger vi alle andres bryllup. Jeg er veldig romantisk og elsker jobben min, og jeg planlegger hvert bryllup som det skulle vært mitt eget. Dermed kan man vel si at vi allerede er blitt gift flere ganger, spøker Camilla til Kvinneguiden.

Samboer Dario er fra Roma og kjenner byen ut og inn. Camilla forteller at han har vært til stor hjelp og har vist henne byens og landets hemmeligheter som de igjen kan presentere til sine kunder.

Man kan vie seg i alle kommuner i hele Italia og bryllupsarrangøren sier at en borgelig vielse i Italia er noe helt annet enn i Norge.

Samtidig har kommunene flere flotte rom og bygg til disposisjon, og Camilla mener at de er så nydelig utsmykket at de virkelig kan ta pusten fra en.

- Om man ønsker storbybryllup, men likevel en romantisk ramme, er Roma perfekt. Toscana er en drøm for mange og her kan man vie seg på en vingård, borg eller slott. Brudepar som kommer til Italia kommer gjerne med få gjester, vielser på slike steder setter likevel en spesiell ramme rundt bryllupet og det er en begivenhet som ikke blir glemt av verken brudeparet selv eller gjestene, mener Camilla og fortsetter;

- Om man vil gifte seg i romantiske omgivelser ved havet, er Positano å anbefale. Her vier man seg på en terrasse ved havet, det er helt ubeskrivelig, skryter hun.

Tradisjonelt

Den norske bryllupsplanleggeren arrangerer også kirkebryllup og samarbeider med en italiensk protestantisk prest som har en spektakulær kirke i Roma.

Han blir også med henne rundt på vielser i Italia. Vielsene er lett å registere hjemme i Norge uten at man må ha vært hos sorenskriveren før Italiareisen. Det er ikke så mange kirker i italia, men man finner dem blant annet i Roma, Firenze, Lucca og Rimini.



- Jeg synes det da er flott at nordmenn kan gifte seg andre steder i Italia enn på ambassaden. Da får man virkelig følesen av å gifte seg i Italia, da alle vielser etter italiensk lov kun kan holdes på italiensk. Jeg er med pà hver vielse og oversetter til norsk.

Billigere feiring

Et drømmebryllup i Italia trenger ikke koste skjorta.

Prisene varierer fra by til by og handler om hva brudeparet selv ønsker.

- Mange par skal gifte seg for andre gang og ønsker noe helt annerledes enn første gang. Andre ønsker noe annet enn det klassiske bryllupet, men likevel en dag som skal huskes og ber kun få eller ingen gjester med seg. Da har også mange muligheten til å spandere litt ekstra på seg, som en suite på et flott hotell eller en middag på en eksklusiv restaurant, sier Camilla.

- Jeg merker at mange par setter pris på at jeg er norsk i Italia da tradisjoner og kulturen er veldig annerledes. Idèen er at par skal få oppleve sin drøm om å bli gift i Italia, men ikke aner hvordan de skal gjøre det.

- Et bryllup i Italia kan jo også kombineres med bryllupsreisen. For oss er det viktig at alle kan ha muligheten til å oppfylle sin drøm om bryllup i Italia uansett budsjett.

Bryllupsarrangøren ønsker alle par velkommen og elsker synet av romantikk!

- Jeg synes det er morsomt og utrolig flott er at dette romantiske landet får kjærligheten til å blomstre i alle par, uansett alder. Mine brudepar er fra 25 år til 65 år og de er alle like søte og forelsket.

  • 1 mars lanseres Camillas hjemmeside: www.italienskebryllup.com.



Denne saken ble første gang publisert 21/02 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også