Det viktigste til bryllupsfesten

Er du i gang med planleggingen av sommerens bryllup? Dette er lurt å tenke på!

Publisert Oppdatert
Når man planlegger et bryllup ønsker man selvsagt at festen man skal holde blir den perfekte bryllupsfesten. Det absolutt viktigste da, er å være ute i god tid og planlegge lenge i forveien.

Lettvinte løsninger

Det forteller journalist i Bryllupsmagasinet, Jeanette Henriksson til Kvinneguiden.no.

- Velg et bra sted å holde bryllupet på. Sørg også for at dere får riktig underholdning og bra mat. Det er lurt å besøke ulike plasser og prøvesmake på bryllupsmenyen i forkant av festen. Legg opp en plan for selve planleggingen av bryllupet og fordele oppgavene dere i mellom. Ikke vær redd for å delegere oppgaver til nære og kjære, tipser Henriksson.


Hvis du ikke helt vet hvor du skal begynne i planleggingsprosessen, tipser Henriksson deg om å starte med å bestemme og booke stedet for festen og selve vigelsen. De beste og mest populære stedene blir ofte fort fullbooket.

- I forhold til enkle løsninger for mat og drikke er det vel absolutt enklest å overlate alt til festplassen eller til et cateringfirma dersom man har festen hjemme, sier journalisten.

Kuvertbryllup?

Når man planlegger en stor bryllupsfest vil man prøve så godt man kan å holde seg til et fastsatt budsjett. Slik unngår dere at bryllupet blir for dyrt;

- Prøv å følge budsjettet og sett opp alt av kostnader, prioritere det som er det viktigste for dere. I dag blir det mer og mer vanlig med såkalte kuvertbryllup, da betaler gjesten inn en sum for å gå i bryllupet, dette kan for eksempel være i stedet for en bryllupsgave. Dette er veldig omdiskutert, man må rett og slett gjøre det man synes er best helt enkelt, sier Henriksson.

Når det gjelder taler under selve bryllupet er det også blitt mer vanlig å begrense dette så godt som det er mulig. Henriksson synes det er vanskelig å nevne hvilke antall som er mest riktig, men hun tror at rundt 10 taler er akseptabelt.

- Det viktigste er at talene ikke kommer for tett slik at gjestene får lite ro under maten. I tillegg bør ikke talene være for lange, sier journalisten.

Festtips

Under selve festen er det viktig at gjestene koser seg med god musikk, dans og morsomme aktiviteter. Henriksson råder dere til å tilpasse musikken slik at den passer alle aldre. Én idé er å ordne til et roligere rom for de litt eldre gjestene som ønsker å trekke seg tilbake ved behov.

- Om barn er med i bryllupet er det viktig med et rom for dem slik at de kan hvile, samt et aktivitetsrom hvor de kan kose seg, ha gjerne en barnevakt innleid for kvelden, tipser Henriksson.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning