Det perfekte vinterbryllup

Det er ikke bare sommeren som egner seg til bryllup. Hvorfor ikke gifte seg om vinteren?

Publisert Oppdatert

Det klassiske bryllupet foregår gjerne om sommeren, med grønne omgivelser, blomster og sommerkledd brudepar. Men et vinterbryllup kan være like romantisk og elegant hvis du bare legger til rette for det. Linda Kirkeby fra magasinet Ditt Bryllup forteller hvordan du kan gifte deg om vinteren!

 

Vinterpark

Det finnes mange steder i Norge som egner seg til et vinterbryllup.

 

- I Vinterparken på Hunderfossen kan man få en flott vielse. Og i Alta friluftspark i Storelvdalen finnes det et iskapell, forteller Kirkeby.

 

Vil du til utlandet, er Ishotellet i Jukkasjärvi i Nord-Sverige et svært populært sted. Her har de en egen iskirke du kan gifte seg i.

 

Ifølge Kirkeby er det ikke vanskelig å lage romantisk stemning i et vinterbryllup:

 

- Det hele avhenger av hva man gjør ut av årstiden. Har man et vinterbryllup, kan man spille på det, og ha mye stearinlys i lokalet. Kanskje man lokalet til og med har peis tilgjengelig? Da det er bare å fyre opp, og nyte lyden av knitring i peisen under måltidet. Bruk varme farger i dekor som kontrast til vinteren utenfor. Varm gløgg kan serveres som velkomstdrink, eller hva med kakao? foreslår hun.

 

Varm om vinteren

Noe av det viktigste i et vinterbryllup er imidlertid temperaturen.

 

- Man kan fint velge en brudekjole med sommerlig preg, men en varm og god cape kan være å anbefale på vei til kirke og festlokale. Det er viktig å sørge for at verken brudepar eller gjester fryser. Lokalet bør ha en god innetemperatur før gjestene ankommer, mener Kirkeby.

 

I tillegg bør du ha klart på forhånd hvor gjestene skal oppholde seg, siden det kan være litt kaldt for gjestene å vandre inn og ut av lokalene hele tiden slik som om sommeren. De som røyker bør også ha et eget sted innendørs hvor de kan oppholde seg.

 

Kirkeby mener ellers at forskjellene mellom et sommerbryllup og et vinterbryllup egentlig ikke behøver å være så veldig store.

 

- Det samme gjelder som for bryllup ellers i året; kos dere! Bryllupsdagen er kanskje en av de fineste dagene i ens liv, og det finnes ingen regler for hvordan man skal legge den opp. Ta gjerne i mot tips, men når alt kommer til alt, så er det brudeparet som bestemmer hvordan dagen skal foregå.


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning