Den store bryllupsfesten

Slik får du drømmen om den perfekte bryllupsfesten oppfylt!

Publisert Oppdatert
Det er klart for bryllupsfest, og dere ønsker selvsagt å gjøre det til et minne for livet. Nettstedet Bryllupsmagasinet.no presenterer 15 tips til den perfekte bryllupsfesten.

Les også: Gode brudetips

Les også: En forlovers ansvar

Les også: Bryllupsreisen 2010


Slik får du oppylt drømmen om den perfekte festen:

1. Bestem dere for et budsjett og hold dere til det. Tenk over hvilke detaljer du absolutt ikke kan klare deg uten, for eksempel en dyktig fotograf som kan dokumentere dagen, og spar på det som ikke er like viktig som for eksempel is-skulpturen du alltid har drømt om.

2. Det er ikke bare champagne som fungerer til brudeskålen. Gjør drinkbrikken tøffere med Pimms og fruktcocktail til det landlige bryllupet, Cosmopolitan til storbybryllupet eller Sangria for det moderne bryllupet.

3. Ikke la gjestene gå seg vill. Inkluder kart, veibeskrivelse og detaljer om nærliggende hotell i invitasjonene slik at dere ikke mister noen på veien på bryllupsdagen.

4. Få mer ut av blomstene gjennom å be en venn om å transportere dekorasjonene i kirken til festen. Da kan du nyte dem hele dagen.

5. Farkerike tallerkener eller glass kan sette farge på bordet og forvandle borddekningen. Leier du et festlokale finnes det også firmaer som leier ut glass, porselen og bestikk.

6. Er det vanskelig å komme på en passende gave til gjestene? Lag hjemmelaget fudge og legg i cellofan med et silkebånd rundt eller kjøp fine esker og legg dem i.7. Du trenger ikke eie en stor hage for å leie et stort telt. Mange slott og kommunale parker tillater at dere setter opp et telt om dere betaler leie for stedet. Sørg for at det finnes nok parkeringsplasser og toaletter til gjestene. Om det finnes mulighet til det kan du be om å få besøke et telt som brukes til et annet bryllup slik at du kan bestemme deg for om det passer for dere.

8. Foreslå at gjester med barn bestiller rom på samme hotell. Da kan de fikse en felles barnevakt og dele på kostnaden.

9. Overraske gjestene med å fremføre en perfekt salsa eller tango som første dans. Søk på internett etter en danseskole i nærheten. På YouTube kan dere også se filmer av andre par som har gjort sin egen versjon av for eksempel avslutningsdansen i Dirty Dancing.

10. Velg riktige blomster og bruk budsjettet fornuftig. Tenk på at små blomsterarrangement lett forsvinner i et stort lokale. Velg i stedet et par store og modige buketter som synes.

11. Å forsikre bryllupet kan være en god ide og kan spare dere for massevis av penger om noe skulle gå feil. Sørg for at den dekker alt dere ikke kan kontrollere, for eksempel sykdom, tyveri eller om noe skulle bli ødelagt.

12. Om du planlegger å ha et dansegolv må dere sørge for at gjestene har nok av plass. Du må minst regne med 15 kvadratmeter per 20 gjester.

15. Skoene du har på deg kan enten gjøre dagen fantastisk eller uutholdelig. Om du er vant med å ha på deg joggesko kommer føttene dine ikke til å klare mange timer i høye stiletthæler. Velg heller da et par sko med lavere hæl, for eksempel ballerinasko.

Kilde: Bryllupsmagasinet.no bryllup_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning