Den perfekte bryllupsfesten

Gjør festen så personlig og morsom som mulig! Eksperttipsene får du her.

Publisert Oppdatert
De fleste brudepar ønsker at deres egen fest skal skille seg ut i mengden. Så hvordan kan man sørge for at bryllupsfesten blir så orginal og unik som mulig?

Vi spurte researcher Anna Kjærulff i danske Bryllupskanalen.tv!

Temafest

- Det personlige bryllup er i fokus når man ønsker å holde et bryllup som skiller seg ut fra mengden og som samtidig er både originalt og unikt. Tradisjonene har vi selvfølgelig med. Det er fremdeles brudebuketter, brudekjole og taler, men selve innholdet og rammene omkring bryllupet blir mer personlig. Én mulighet til å skille seg ut er ved å holde et surprisebrylup! Et slikt bryllup kan være planlagt som et orginalt bryllup, men overraskelsen består i at gjestene ikke vet at det er snakk om et bryllup før de kommer til festen, sier Kjærulff til Kvinneguiden.

Hun mener også at temabryllup er en hit når man ønsker et personlig og unikt bryllup og nevner eksempler som strandbryllup, calypsobryllup med band som spiller på oljetønner, hagebryllup og vinterbryllup som noen av trendene i 2010.

Les også: Gode bryllupstips

Les også: En forlovers ansvar- Selv om dette virker som utendørsbryllup, er ikke det nødvendigvis tilfellet. Trenden er at festlokalet pyntes opp og dekoreres i nettopp det temaet man ønsker til sitt bryllup, sier hun.

Researcheren mener at det å gi gjestene en liten gave kan være både hyggelig og personlig.

- Det kan for eksempel være en liten flaske hjemmelaget saft kokt av egne frukter fra hagen, det kan være en liten pose med håndlagde såper. Mulighetene er mange, men det mest trendy er små, vakre innpakkede, hjemmelagde fristelser som gjestene kan nyte etter bryllupet mens de tenker tilbake på en fantastisk bryllupsfest. Det er selvsagt også lov å gi gaver som man har kjøpt, men det kan raskt bli dyrt eller upersonlig, sier Kjærulff.

Miljøvennlig mat og drikke

Maten og drikken er viktig og for mange selve rammen rundt bryllupsfesten. Men finnes det mat og drikke som er garantert suksess i et stort selskap?

Kjærulff mener at enkle retter er det beste på en bryllupsmeny. Det trendy brudeparet velger heller flere små retter, gjerne økologiske og bæredyktige ingredienser, og man vil i høyere grad fokusere på hvor grønnsakene kommer fra.

- Selve rettene vil være så friske som mulig, altså knapt kokte, ristet, bakte eller syltede som vi tidligere har sett det. I sommer skal det drikkes bobler. Champagne og andre musserende viner er fremdeles en sikker vinner når brudeparet skal velge festdrikke til bryllupet. Har man økonomi til det kan gjerne champagnen være rosa, tipser Kjærulff og fortsetter;

- Til middagen serveres økologisk vin. En klimavennlig løsning er å velge vin dyrket på sand hvor man ikke behøver å sprøyte druene mot skadedyr, sier hun.

Årets nye, store hit innen bryllup, er uten tvil cupcakes, eller muffins! Her er kremen og pynten på toppen viktig. Cupcakes er særlig ideelt til store selskaper da man faktisk har muligheten til å lage eller bestille så mange forskjellige kaker som det er gjester, for eksempel med og uten gluten, nøtter, sukker og hva det ellers måtte være av hensyn til gjestene.For en god stemning

Etter god mat og drikke er det festen som står i fokus.

Hemmeligheten er at å skape stemning fra invitasjonene sendes ut, mener eksperten:

Les også: Ikke sol deg for mye

Les også: Shoppe brudekjole på nett?

Les også: Bryllupsreisen 2010- Det er her man gir sine gjester den første informasjonen om hvilket bryllup man ønsker seg. Hvis man ønsker at festen skal fortsette til den lyse morgen, kan det være en god idé at gjestene får muligheten til å overnatte ved feststedet slik at de ikke trenger å kjøre bil før dagen etter, tipser eksperten.

Musikk er uten tvil et viktig virkemiddel for at festen skal bli vellykket. Her er det nødvendig å velge musikk som kan få alle opp å danse etter middagen, både vesle Lise på fire år og gamle onkel Nils på 65 år! Kjærulff mener at både live musikk og DJ kan være gode løsninger:

- Som regel er livemusikk i form av band ofte dyrere enn DJ. Til gjengjeld gir det en god stemning når bandet har konsert. Det viktigste når man velger musikk er at man har et bredt utvalg av sjangre. Da vil alle være fornøyde, og ingen går lei, sier Kjærulff.

Gifta220 Party220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning