Defor bør han gifte seg med deg!

Et ekteskap med deg kan gi ham et fantastisk godt liv...

Publisert Oppdatert
Det er fantasisk å feire kjærligheten med å gifte seg med hverandre. Men kanskje er du skeptisk og redd for å drepe romantikken? Sannheten er at du får bedre helse av det!

Frisk og gift

Masing, syting, klaging, mangel på sexlyst, travel hverdag, krangling... Mye kan komme med i et ekteskap, men nå viser en ny undersøkelse at et giftemål faktisk resulterer i bedre helse.

Iallefall for mannen! Det krever selvsagt at man er lykkelig gift da...

Det skriver Expressen.se som forteller at det beste helsetipset for menn er å gifte seg.

En ny undersøkelse fra USA viser at lykkelig gifte menn har lavere CRP-verdier enn gjennomsnittet.

CRP-verdier står for C-reaktivt protein. Proteinet produseres i leveren, og har en funksjon i forbindelse med betennelsesreaksjoner i kroppen.

For at kroppen skal kunne kjempe mot infeksjoner og betennelser lager den forskjellige stoffer som gjør at reaksjoner blir satt i gang, og at reaksjonene starter på det rette stedet. CRP er et slikt stoff. Man vet ikke med sikkerhet hvilke funksjoner proteinet har, men man vet at det deltar i prosessen og at det kan brukes som et mål på hvor kraftig en infeksjon er.

Bedre enn røykeslutt

Nå viser det seg altså at et langt og godt ekteskap minsker risikoen for å utvikle kompliserte helseproblemer hos menn. Det er til og med mer effektivt for helsen å være lykkelig gift enn å slutte å røyke når det gjelder beskyttelse mot dødlige sykdommer, skriver Expressen.se.

Forskningen er gjort ved University of Arizona, forskerne oppgir at risikoen for helseproblem er 10,34 prosent lavere hos gifte menn. Resultatet har altså forskerne kommet frem til gjennom å måle CRP-nivået i blodet.

Kilde: Pasienthandboka.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning