Bryllupstips fra nybakt frue

Kjersti Stuestøl fikk drømmeprinsen for to uker siden. Her gir hun deg sin historie sammen med gode tips.

Publisert Oppdatert
Da Kjerstis kjæreste, Bjørn-Magne Stuestøl, gikk ned på kne, tok livet et drastisk hopp for paret.

- Med ett besto hverdagen av gjestelister, budsjett og bordpynt. Prosjektet virket nærmest uoverkommelig, og jeg visste knapt i hvilken ende vi skulle begynne, skriver hun.

Les Kjerstis egen bryllupsrapport!

Pynt og forberedelser

Vi ønsket en tradisjonell ramme, med utradisjonelle innslag. Det var også viktig for oss å by på oss selv, at det skulle gå klart frem at dette var typisk oss.

Vi landet på et skikkelig eventyrbryllup inspirert av Askepott og Ringenes Herre.

Jeg trålet nettet etter pynt som kunne fremheve temaet vårt, og fant mye rart. Til bryllupskaken fant jeg et hvitt slott i porselen, og til bordene bestilte jeg matchende bordkortholdere i sølv.

Vi ønsket også å gi gjestene et lite minne fra festen og fant vinkorker med Askepott-figurer på som sammen med bordkortholderne og kaketoppen ble bestilt ved hjelp av en venninne i USA fra en nettbutikk. Dessverre ble forsendelsen en måned forsinket, så om du vil bestille fra utlandet bør du beregne god tid.

Vi var heldige å finne en kreativ og inspirerende blomsterdekoratør som tok hensyn til både budsjett og de små preferansene vi hadde.

Servietter og telysholdere med dekorsand fant vi hos Ikea. Serviettene ble brettet som konvolutter, med menyen som et brev inni. På bordet hadde vi i tillegg hjerteformet metallkonfetti.

Litt etter litt fikk vi ting på plass, både lokaler, antrekk og fotograf.

Lykkelig slutt

Det var en helt spesiell stemning hele dagen. I forkant hadde jeg engstet meg over å måtte være så veldig i fokus, men på selve dagen følte vi oss bare beæret og spesielle. Vi fikk så mye positiv oppmerksomhet fra alle vi møtte på.

Jeg ble fortalt at alt kom til å gå veldig fort, men ingenting kunne forberedt meg på lykkerusen som vedvarte hele dagen. Alt var perfekt og verden var et sukkerspinnrosa sted fullt av tegneseriehjerter og sjampanjebobler.

To uke senere har jeg kommet meg ned til hverdagen igjen. Det er litt rart at det hele er over, at det ikke er flere bordkort som skal lages og programmer som skal brettes, men samtidig er det en dag jeg alltid kommer til å huske gjennom rosa briller.

Tips til kommende bruder

 • Ha en plan. Jeg hadde til enhver tid med meg en filofaks med full oversikt over møter, frister og generelle lister over hva som måtte gjøres.

 • Snakk sammen! Både med din tilkommende, og med andre hvor det dukker opp konflikter. Moren din eller svigermor, mange problemer kan unngås om du tar opp ting med en gang. Ha en åpen kommunikasjon med alle som er involvert, og du vil ikke angre.

 • Delegér oppgaver. Ingen klarer alt alene. Er du veldig kontrollfrik, så gi heller nøyaktige instruksjoner og del bort oppgaver. Da har du bedre tid til å nyte forberedelsene og selve bryllupet.

 • Bruk nettet flittig. Se hva andre har gjort, så får du en idé om hva du liker og ikke liker. Kvinneguidens bryllupsforum er også en fin kilde til inspirasjon.

  Vær tidlig ute. At populære lokaler fort blir snappet opp er velkjent, men du bør også beregne god margin om du bestiller noe fra nettet. Ikke stol blindt på leveringstidene som oppgis.

 • Meld dere på dansekurs. Dere trenger ikke imponere noen men dansekurset kan bli den hyggeligste forberedelsen dere gjør. Det er god trim, og virkningen av en lidenskapelig tango er en stor bonus.

 • Pakk kofferten til bryllupsnatten/bryllupsreisen en god stund i forveien. Da er det mindre sjanse for at du glemmer noe. Eventuelt skriv liste over hva du må ha med, og kryss av på denne etter hvert som du pakker.

 • Dropp risen utenfor kirken. Det er ikke moro å sitte en hel bryllupsmiddag med ris nedi utringningen. Såpebobler som ikke setter flekker gjør samme nytten, uten at alt havner i undertøyet.

 • Tenk på gjestene dine. Går det lang tid mellom vielsen og middagen, hvorfor ikke servere litt fingermat? Hos oss fikk gjestene pølse med lompe da de kom ut av kirken, og det var stor suksess, spesielt blant gjestene som kom langveisfra.

 • Skal dere til fotografen etter vielsen, er det greit å sørge for litt underholdning til gjestene mens de venter.

 • Man kan også vise gjestene video av brudeparet som barn eller la toastmaster gjøre en liten presentasjon av alle gjestene.

 • Spark av skoene under bryllupsmiddagen. Ingen ser på føttene dine uansett. Da får føttene litt hvile, og det blir betydelig lettere å klatre opp på stolen hver gang lystige tanter slår på glasset.

 • Slapp av og nyt dagen, den er over før du får sukk for deg.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning