Bryllupsreisen 2010

Her er populære destinasjoner til årets bryllupsreise!

Publisert Oppdatert
Mange ønsker å lage en litt annerledes ramme rundt bryllupet, og da kan det å legge både bryllupet og bryllupsreisen til utlandet være et godt alternativ.

Bryllupsarrangørene Brudepikene opplever at stadig flere velger å gifte seg i utlandet.

- Og mange velger derfor å reise videre på bryllupsreise i det landet de gifter seg i, opplyser Ann Kristin Nissen i Brudepikene.

Mer uformelt
Hun forteller at mange av deres kunder begrunner valget sitt med en varmere og mer stabil temperatur i utlandet. Mange føler også at et slik bryllup blir mer uformelt enn her hjemme.

- I Norge føler de gjerne at man må følge de allerede fastsatte formelle tradisjonene, tror bryllupsarrangøren.

Brudepikene erfarer at varme sydhavsøyer, med hvite strender og palmer, lokker til seg nygiftede nordmenn. Andre populære destinasjoner er Thailand, Roma, Venezia, Sør-Afrika og Hawaii. Bare for å nevne noen.

Et annerledes bryllup
Men det finnes også muligheter for deg som har lyst til å velge noe litt mer utradisjonelt.

- Det finnes par som eksempelvis velger å gifter seg på en isbre på Island med snøalter, eller på et slott i Skottland. Et av de nyeste destinasjoner er muligheten til å gifte seg på en fjelltopp i Østerrike, omgitt av rå fjellnatur på alle kanter, forteller Nissen.

Eller hva med Table Mountain syd for Cape Town i Sør-Afrika? På en safari lodge, eller på en båt?

Populært cruise
Et annet hett tips til bryllupsreisen i 2010, er et opphold på cruise. Det er nemlig blitt mer populært enn noensinne, skal vi tro daglig leder Ingeborg Vassøy i Carica Cruiseeksperten .

- Det kommer stadig nyere, større og flottere skip, flere aktiviteter, samt mange spennende og flotte destinasjoner. Cruise er også blitt rimeligere slik at det finnes priser for enhver lommebok, forteller hun.

- Det er også mange som benytter muligheten til å gifte seg om bord, opplyser Vassøy.

Gifter seg ombord
Cruiseskipene er utstyrt med egne kapell for alle religioner. De som gifter seg får hjelp til å få for eksempel en sjømannsprest til å komme om bord å foreta vielsen før skipet legger fra kai, dette være seg enten i Barcelona, Roma, Miami, eller lignende.

- De nye cruiseskipene satser på å inneholde aktiviteter for hele familien. Derfor finner man for eksempel klatrevegger, surfebasseng og ulike typer kurs ombord, sier Vassøy.

Bryllupspakker
De fleste cruiseselskap har "bryllupspakker" ombord. Det være seg å bestille brudebukett, lage mottagelse/selskap for venner og familie, bryllupsfotografering, bryllupskake, eller romantisk bord for 2 i restauranten og jordbær og champagne på lugaren, opplyser Vassøy.

- Med flotte aktiviteter ombord, som isshow, musikaler, ulike andre show, klatrevegger, spa og treningssenter, surfebasseng (på noen skip), barneklubber, bingo, ulike kursaktiviteter, golfcruise, vin/matcruise, shoppinggater, flere restauranter, kunstauksjon, og så videre, byr en slik ferie på noe for enhver smak, synes hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning